Gerelateerd nieuws

DÉ OPLOSSING VOOR ONS HAPERENDE ELEKTRICITEITSNET: MICROGRIDS EN SMART GRIDS

Stap voor stap worden fossiele brandstoffen, zoals steenkolen en aardolie, ingewisseld voor duurzame zonne- en windenergie. Daarbij lopen we helaas ook tegen blokkades op, zoals een elektriciteitsnet dat de groeiende hoeveelheid ‘groene’ energie niet aankan. Op meer dan 250 plaatsen in Nederland is de capaciteit om stroom te transporteren onvoldoende en kunnen duurzame bronnen de opgewekte energie niet kwijt. Dit is een groot probleem, omdat het verzwaren en uitbreiden van het net nou eenmaal veel tijd (3 tot 7 jaar) en geld kost.

Dit capaciteitsprobleem kunnen we in de tussentijd zo duurzaam mogelijk oplossen met Pon Power microgrids en smart grids. Dit zijn op zichzelf staande energienetwerken die samen met of onafhankelijk van het traditionele energienet functioneren. Lokale, duurzame energiebronnen worden hierin geïntegreerd en afhankelijk van de situatie wel of niet gekoppeld aan het traditionele energienet.

Uniek is het door Pon Power ontwikkelde energie-optimalisatie systeem, de Grid Controller. De assets binnen een grid wisselen continu informatie met elkaar uit via de Grid Controller. Deze Controller gebruikt algoritmes om te berekenen wanneer welke energiebron optimaal kan worden benut, tegen de laagste kosten en zonder afbreuk te doen aan de betrouwbaarheid.

Meer weten?

https://content.pon-cat.com/microgrids-smart-grids

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven