Gerelateerd nieuws

Aan de slag met Tweede Kamergebouwen bij Binnenhofrenovatie

Het Presidium van de Tweede Kamer heeft het ontwerp van de Tweede Kamer vastgesteld. ‘Een belangrijke stap om verder te kunnen met het werk’, zegt Thijs Paardekooper, projectleider bij het programma Binnenhofrenovatie.

 

Naast de nieuwbouw uit 1992 vallen onder het complex van de Tweede Kamer ook de historische panden van het voormalige Ministerie van Koloniën en voormalige Ministerie van Justitie aan het Plein, de historische panden aan de Hofplaats en voormalig Hotel Central, maar ook de nieuw te bouwen publieksentree.

‘In het najaar worden verschillende sessies georganiseerd om meningen en ideeën op te halen over de nieuwe publieksentree. De kunst is om samen met allerlei belanghebbenden en betrokkenen het gesprek te hebben over hoe we het voorgestelde ontwerp nog verder kunnen brengen’, vertelt Paardekooper. ‘We gaan aan de slag met werkzaamheden in de gebouwen van de Tweede Kamer omdat de ontwerpen daarvoor zijn goedgekeurd. Tegelijkertijd zetten wij de punten op de i voor de nieuwe publieksentree op de Hofplaats.’

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven