Gerelateerd nieuws

ASN en BOEi slaan handen ineen voor verduurzaming

ASN Bank en BOEi trekken samen op bij de verduurzaming van twintig monumenten in beheer van BOEi. ASN Bank verstrekt een lening van 3 miljoen Euro aan BOEi waarmee de komende jaren in onder andere isolatie en zonnepanelen wordt geïnvesteerd.

Arie Koornneef, directeur ASN Bank: “We zijn blij om met BOEi samen te werken aan de verduurzaming van monumentale gebouwen in Nederland. Onze missie is een bijdrage te leveren aan de duurzaamheid van de samenleving. Het streven naar reductie van CO2-uitstoot door het verduurzamen van woningen en gebouwen speelt daarin een belangrijke rol. Monumentale gebouwen zijn belangrijk cultureel erfgoed maar de verduurzaming ervan vormt een bijzondere uitdaging. Wij vinden het mooi om aan hier via de samenwerking met BOEi aan bij te dragen.”

Sylvia Pijnenborg, directeur BOEi: “Bij nieuwe restauratie- en herbestemmingsprojecten dichten wij duurzaamheid een prominente rol toe: denk aan maatregelen rondom energie, milieu, gezondheid en gebruikskwaliteit. Voor de ruim 200 gebouwen die al langer in ons beheer vallen, geldt die duurzaamheidsambitie ook. We zijn erg blij met deze kredietfaciliteit die de verduurzaming van de bestaande portefeuille in een stroomversnelling brengt.”

Beide partijen hebben de leenovereenkomst getekend in het vorig jaar opgeleverde Zuider Gymnasium in Rotterdam. Het voormalige Poortgebouw van het Zuiderziekenhuis uit 1939 ging van een donkerrood G++ label naar energielabel A met Frisse Scholen Klasse A/B, mèt behoud van het monumentale karakter.

Een innovatieve rol op het gebied van duurzaamheid past volgens BOEi en ASN Bank goed bij monumentenzorg en is ook de troef van de relatief kleine sector. Monumenten zijn aaibaar en kunnen in het overtuigen van het publiek van nieuwe methoden van verwarmen, koelen en verlichten een doorbraakrol vertegenwoordigen.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven