VAKBEURS VOOR INDUSTRIEEL EN MODULAIR BOUWEN & RENOVEREN

PREFAB richt zich tot professionals met interesse in off-site bouwen en renoverenLeveranciers en koplopers in uitvoering binnen de B&U tonen er op de beursvloer hun – direct toepasbare – oplossingen, terwijl de experts in de theaters de bezoekers bijpraten over de laatste ontwikkelingen.

PREFAB is de vakbeurs – en het kennisplatform – voor professionals in industrieel en modulair bouwen en renoveren. Draagt bij aan kennisdeling en business en ondersteunt zo de doorontwikkeling van prefabricatie en industrialisatie in de bouw- en installatiesector.

PREFAB is de meest up-to-date en complete beurs op het gebied van pre-fabricage binnen de burgerlijke – en utiliteitsbouw. Informatie en inspiratie staan er centraal: PREFAB brengt innovaties, oplossingen, best practices en een ijzersterk inhoudelijk programma. 

De derde editie vindt plaats van 15 tot en met 17 oktober 2024 in Den Bosch.

Volop innovatie in bouw en renovatie

In de bouw- en renovatiesector wordt volop geïnnoveerd. Dat moet ook wel, gezien het grote tekort aan arbeidskrachten en de opgave die voortvloeit uit de gemaakte bouw- en klimaatafspraken. Ook op het kostbare vlak van bouwfouten is nog een wereld te winnen.

Industrialisatie, modulair bouwen, digitalisering en pre-fabricage (samen: prefab) zijn ontwikkelingen die daarbij heel goed kunnen helpen. Zij maken sneller, efficiënter en minder foutgevoelig bouwen en renoveren mogelijk.

Een ‘eigen’ platform voor prefab

Met de beurs PREFAB voorziet organisator 54events (bekend van onder meer de vakbeurzen Renovatie en Monument en Vakbeurs Energie) in de behoefte aan een ‘eigen’ platform voor prefab. 

PREFAB onderscheidt drie segmenten, die zich allen duidelijk laten terugvinden in zowel het kennisprogramma als op de beursvloer: Ontwerp & Engineering, Componenten & Modules en Logistiek & Assemblage.

De beurs onderscheidt zich door de integratie van bouw en installatie. Naast specifieke producten en ontwerp- en logistieke tools toont PREFAB volledig geïntegreerde toepassingen als:

  • Geïntegreerde vloer- en gevelelementen
  • (Duurzame) dakconstructies
  • Geïntegreerde installatie- en energiemodules
  • Badkamers
  • Verbindingstechnieken
  • Geïndustrialiseerde componenten (waaronder schoorstenen en balkons

Kennis delen en zaken doen

Als exposerend ondernemer toont u er de kennis en oplossingen die u in huis heeft en vergroot u er uw naamsbekendheid. U doet er nieuwe zakelijke contacten op en ontmoet er uw bestaande relaties: u deelt er uw kennis en doet er zaken.

Uitgebreid inhoudelijk programma

Tijdens PREFAB  speelt zich in de beurstheaters een afgewogen inhoudelijk kennisprogramma af, met workshops, lezingen, debatten en congressen. Ook als exposant kunt u een dagelijkse sessie initiëren. Een prima optie als u zich nadrukkelijk inhoudelijk wilt profileren.

Gelijktijdig met Vakbeurs Energie

PREFAB vindt gelijktijdig en op dezelfde locatie plaats als Vakbeurs Energie, die gaat over warmte, elektriciteit en energiebesparing. Beide beurzen zijn gratis toegankelijk voor bezoekers die zich tijdig voorregistreren. En voor relaties van exposanten altijd.

3D BIM-oplossingen voor prefab

In de bouw wordt meer en meer gebruik gemaakt van prefab elementen. De prefab-branche groeit sneller dan ooit tevoren en als producent moet je alle zeilen bijzetten om alles tijdig, efficïent en zo duurzaam mogelijk te kunnen ontwerpen en produceren. 

Lees verder »

Ervaar alle mogelijkheden van prefab modules bij Pas Panelen

Pas Panelen produceert lichtgewicht prefab sandwichpanelen, die uitermate geschikt zijn voor bijvoorbeeld carrosseriebouw, recreatiebouw en composiet constructies. Een nieuwe ontwikkeling is de toepassing van sandwichpanelen in de prefab bouw.  Door te bouwen met prefab modules bespaart u tijd, kosten en

Lees verder »

Efectis Nederland

Binnen de bouw is brandveiligheid een belangrijk aandachtspunt, ook bij prefab oplossingen is dit het geval. Efectis begeleidt gebruikers, bouwers en ontwerpers vanaf het eerste ontwerp van een bouwwerk. Efectis beoordeelt detaillering, materiaalgebruik en sterkte bij brand en adviseert bij

Lees verder »

Stekerbare gebouwautomatisering

Binnen de elektrische en regeltechnische installaties van utiliteitsgebouwen, ziekenhuizen, etc., worden steeds vaker stekerbare oplossingen toegepast. WAGO levert hiervoor stekerbare verdeelboxen met WAGO I/O oplossingen. Parametreren en configureren, in plaats van programmeren, daar geloven wij bij WAGO in. Het WAGO-I/O-systeem

Lees verder »

VisscherHolland Bouw

Al meer dan 30 jaar is VisscherHolland Bouw het professionele verlengstuk van de bouwsector. Enerzijds door het, veelal uit voorraad, leveren van een brede reeks aan kwaliteitsproducten. Dit uitgebalanceerde productengamma is het resultaat van onze ruime kennis en ervaring in

Lees verder »

Modulaire & prefab bouwen!

Kopp Benelux gevestigd te Nistelrode, is samen met het Duitse moederbedrijf Heinrich Kopp GmbH onderdeel van Kopp Europa. Kopp ontwikkeld en produceert al bijna honderd jaar hoogwaardige en betrouwbare elektrotechnische producten. Strategie van Kopp is, het merk in de professionele

Lees verder »

Prefab installatie oplossingen

Het antwoord is slim voorwerk Heel de wereld moet duurzamer, efficiënter en sneller. Ook de installatiewereld. Maar hoe is dat te combineren, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit? Preworxs heeft de oplossing, juist in de combinatie. Door verschillende technieken en

Lees verder »

100% stekerbaar installeren voor de woningbouw

Als installateur heeft u in uw werk te maken met steeds strengere regels en hogere kwaliteitseisen. En omdat vakbekwame mensen schaars zijn, komt het er op neer dat u steeds meer werk moet realiseren, in steeds minder tijd. Tegelijkertijd moet

Lees verder »
Scroll naar boven