Gerelateerd nieuws

City ID kondigt acquisitie aan van het historisch Baronesa in bruisend Lissabon, Portugal

City ID zet haar internationale uitbreiding voort. De transformatie van een historisch paleis tot een appartement hotel in het centrum van Lissabon wordt de zesde locatie van City ID en een van haar meest prestigieuze projecten.

“Na onze locaties in Amsterdam, Londen en Dublin breidt City ID uit naar Zuid-Europa met deze geweldige aanwinst in Lissabon. We zullen het erfgoed en de kenmerken van het historische gebouw behouden en respecteren, terwijl we een toekomstbestendig en duurzame structuur creëren. Wij zijn erg blij met deze nieuwe mijlpaal in onze internationale uitbreiding en kijken uit naar de realisatie en opening van deze locatie ”, aldus Alexander Goad, CEO van City ID.

De Portugese hoofdstad biedt alles wat City ID zich kan wensen. Een stad met historisch erfgoed, een breed cultureel aanbod en een geweldige keuken, aangevuld met prachtige stranden en natuur in de directe omgeving.. De stad kent een sterke ontwikkeling door haar hoge kwaliteit van leven, binnenlandse en buitenlandse instroom, groeiende toeristenindustrie en versterkende reputatie als technologisch centrum.

Het 16e-eeuwse Baronesa ligt in Largo Conde-Barao, een van de meest opkomende wijken van de stad en op korte loopafstand van Bairro Alto en de historische waterkant van Baixa. Belangrijke plekken zoals Time out Market en de uitgaanswijk Principe Real liggen in de directe omgeving, evenals enkele van de unieke winkels, restaurants en bars van Lissabon. De locatie zal worden gerenoveerd volgens de lijnen van de geschiedenis en de omgeving. Het gebouw wordt BREAAM geclassificeerd.

Het appartement hotel zal 88 comfortabele appartementen bieden, variërend van studio’s tot grotere suites. De appartementen beschikken over volledig uitgeruste keukens en woonruim- tes, perfect voor een verblijf van welke duur dan ook. Het hotel heeft een centrale binnentuin met een zwembad en een open restaurant. Andere voorzieningen zijn een wellnessruimte en gemeenschappelijke werkplekken.

Adviseurs

Het overnameproces werd ondersteund door Morais Leitao, EY en Colliers. CBRE vertegenwoordigde de verkoper.

Over City ID

City ID is een groeiende appartement hotel groep gericht op het optimaliseren van de vele touchpoints die resulteren in een optimaal verblijf. Samen met
aandeelhouders APG (een van de grootste pensioenuitvoerders van Nederland) en Aware Super (een van de grootste pensioenfondsen van Australië) deelt zij de langetermijnvisie en passie om appartement hotels te creëren met een ondernemende en vernieuwende hospitality mindset.

De appartement hotels bieden volledig uitgeruste, authentieke designappartementen met voorzieningen zoals fitness- en wellnessruimten en roomservice. Een belangrijk aandachtspunt voor alle gebouwen is de integratie van innovatieve duurzaamheidsoplossingen op elk contactpunt voor gasten. De hotels zijn geschikt voor zakenreizigers en leisuregasten die op zoek zijn naar een langer of korter verblijf.

City ID is een volledig geïntegreerde eigenaar-operator en acquireert ontwikkel locaties en turnkey leveringen . De ontwikkelingen bestaan uit nieuwbouw, (kantoor) verbouwingen, gemengde projecten en bestaande hotel verbouwingen van 5.000 tot 20.000 vierkante meter op toplocaties in Europese hoofdsteden. www.cityidgroup.com

Over APG

Als grootste pensioenuitvoerder van Nederland verzorgt APG de pensioenen van 4,8 miljoen deelnemers. APG levert uitvoerend advies, vermogensbeheer, pensioenadministratie, pensioencommunicatie en werkgeversdiensten. APG werkt voor pensioenfondsen en werkgevers in de sectoren onderwijs, overheid, bouw, schoonmaak, woningcorporaties, sociale werkvoorziening, medisch specialisten en architecten. APG beheert ongeveer €522 miljard (februari 2023) aan pensioenvermogen. Met ongeveer 3.000 medewerkers werkt APG vanuit Heerlen, Amsterdam, Brussel, New York, Hong Kong, Shanghai en Beijing. www.apg.nl

Over Aware Super

Aware Super is een van de best presterende en grootste fondsen van Australië met een FUM van $155 miljard. Aware Super investeert om sterke, voor risico gecorrigeerde rendementen op lange termijn te behalen voor meer dan 1 miljoen leden. Als een van de 50 grootste institutionele beleggers ter wereld hanteren zij actief beheer om op verantwoorde wijze te beleggen in reële activa, waaronder vastgoed, infrastructuur en private equity, alsmede in liquide markten. Aware Super is ook de grootste build-to-rent investeerder in Australië met directe investeringen in woningen in Australië, Europa en de Verenigde Staten. Aware.com.au

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven