Gerelateerd nieuws

Design en veiligheid ineen

Extra veiligheid met brandwerend glas

 

Wanneer glas brandwerend is zie je dat niet, maar het maakt wel een groot verschil. Breekt er brand uit dan zorgt het ervoor dat het vuur en de warmte aan één kant blijven, zodat er een veilige vluchtroute ontstaat. Het brandwerend glas van AGC houdt vlammen, rook en gas tegen tot 180 minuten, wat langer is dan de Nederlandse eis. Met Pyrobel Vision Line maak je bovendien glaswanden zonder verticale profielen tot een hoogte van bijna 3 meter en onbegrensde lengte.

Jan Liebeton is productmanager brandwerend glas bij AGC. Hij legt uit dat brandwerend glas een tussenlaag bevat die opschuimt in geval van brand. Op die manier ontstaat er een hitteschild. “Deze eigenschap is uit te breiden met geluidswerende en inbraakwerende eigenschappen en extra isolatie. Zo wordt een transparante werk- en woonomgeving mogelijk, met maximale daglichttoetreding.”

Zowel voor binnen- als voor buitentoepassing.

Straks design

Speciaal voor brandwerende glazen scheidingswanden zonder verticale profielen is er Pyrobel Vision Line. De speciaal behandelde glaspanelen worden verbonden met een smalle doorzichtige siliconenvoeg. Omdat dit glas tot de rand doorzichtig is, wordt het doorzicht nauwelijks belemmerd. Dit is uniek en maakt een strak design mogelijk. Liebeton: “Sinds kort bieden we Vision Line ook aan voor kleinere projecten.”

Uitgebreid getest

De producten van AGC zijn geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Ze worden door het bedrijf zelf geproduceerd. Via enkele gespecialiseerde verwerkers en nog zo’n twintig verkooplocaties in Nederland is er altijd een adres vlakbij voor advies. De producten worden uiteraard getest door onafhankelijke Europees gecertificeerde testinstituten. De brandvertragende beglazing voldoet aan alle geldende eisen, normen en richtlijnen. Als enige in zijn soort is Pyrobel Cradle to Cradle Zilver gecertificeerd. Dit tekent het belang dat AGC hecht aan duurzame producten. Verder geldt er een garantie van tien jaar. Op de website van AGC-Pyrobel vind je een productkiezer, zodat je kunt zien welk product het beste bij een project past. “We hebben een zeer uitgebreide en goede website waar je veel informatie op kunt vinden over producten en toepassingsmogelijkheden”, aldus Liebeton. Daar is ook een mogelijkheid om eenvoudig op basis van je eigen situatie te bepalen welke oplossing getest mogelijk is. Ook staan daar alle benodigde certificaten.

Ten slotte wijst Liebeton op de vele testen in nieuwe systemen die elk jaar worden gedaan, om zo oplossingen te hebben voor alle situaties waar brandveiligheid en transparantie moeten worden gerealiseerd. “Zo zijn we altijd klaar voor de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen.”

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven