Gerelateerd nieuws

Duurzame ranking vanuit GRESB voor het woning- en winkelfonds van Altera Vastgoed

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed (hierna: Altera) is met het Altera winkelfonds voor het tweede jaar op rij in haar categorie het meest duurzame winkelfonds van Nederland en sinds dit jaar ook van Europa. Het Altera woningfonds, heeft haar hoge score verder uitgebouwd en heeft hiermee een tweede plaats in zowel Nederland als Europa gekregen in haar categorie. Beide Altera fondsen hebben voor het vijfde jaar op rij de 5-sterren rating ontvangen.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “GRESB biedt ons de mogelijkheid om onze strategie en behaalde resultaten te meten en te vergelijken. De behaalde resultaten bevestigen dat wij als Altera een bijdrage leveren en daar zijn we natuurlijk enorm trots op. Onze strategie is gericht op het realiseren van duaal rendement: zowel financieel als op het gebied van ESG prestaties. We zetten ons in om duurzame gebouwen te ontwikkelen, bestaand vastgoed te verduurzamen en tegelijkertijd waarde te creëren voor al onze stakeholders: onze beleggers, onze huurders, en de maatschappij.”

Rudy Verstappen, ESG: Manager “De resultaten tonen wederom aan dat we een flinke bijdrage leveren aan verduurzaming van vastgoed. Wij richten ons blijvend, in samenwerking met onze huurders en business partners, op het verminderen van energieverbruik, waterverbruik en afvalproductie. Dit doen we door duurzaamheid te integreren in al onze bedrijfsprocessen. Daarnaast heeft het onze focus om benodigde ESG-gegevensstromen te optimaliseren om beter de voortgang te kunnen blijven monitoren.”

De GRESB-scores

De GRESB benchmark is onafhankelijk en toonaangevend. GRESB onderzoekt wereldwijd de ESG-factoren van vastgoed en infrastructuur. De recent gepubliceerde GRESB benchmark heeft betrekking op data van ruim 2.084 vastgoedbeleggers wereldwijd (en in totaal € 7.2 biljoen AuM).

Altera neemt sinds 2012 deel aan de GRESB benchmark. Zowel het woning- als winkelfonds hebben dit jaar een score behaald van 95 van de 100 punten.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven