Gerelateerd nieuws

Edge en VORM vieren hoogste punt van The Pulse of Amsterdam

The Pulse of Amsterdam, hét mixed-use woongebouw op de Zuidas in Amsterdam, bereikt vandaag het hoogste punt van 95 meter. Een bijzondere mijlpaal in de realisatie van dit unieke project van projectontwikkelaars Edge en VORM. Het gebouw, eigendom van Union Real Estate Investment, gaat nu de laatste fase van de bouw in. Deze nieuwe toevoeging aan de Amsterdamse skyline wordt naar verwachting opgeleverd in eind 2024 en biedt 58.000 vierkante meter aan winkelruimte, horeca, een bioscoop, kantoren en 200 wooneenheden.

Reinier van Dantzig
, wethouder ruimtelijke ordening en Zuidas Gemeente Amsterdam: “The Pulse komt in het hart van Kenniskwartier in de nieuwe stadswijk Zuidas. Het wordt een gemengde, levendige woonbuurt, een internationaal, toonaangevend businessdistrict en een interdisciplinair, wetenschappelijk centrum voor zorg, onderzoek, onderwijs en innovatie. Met horeca en sport, bedrijvigheid, wetenschap en onderwijs. Een plek op de Zuidas waar je graag leert, woont, werkt, uitgaat en ontspant en daarmee ook echt een aanwinst voor de stad.”

Welkom bij The Pulse of Amsterdam
het mixed-use woningbouwproject met 200 woningen waarvan 150 middenhuurwoningen –  naar ontwerp van MVSA Architects & VMX Architects – bestaat uit twee torens: een woontoren en een kantoortoren, verbonden door een gemeenschappelijke ruimte die een groene oase biedt voor ontspanning en biodiversiteit. Verscholen tussen de torens, op een hoogte van 35 meter – op de negende verdieping – wordt een spectaculair stadsbos van 600 vierkante meter gerealiseerd als fijne ontspanningsruimte voor de toekomstige kantoorgebruikers. Ontworpen door Delva Lanschape architects. In het hart van The Pulse wordt een een levendig atrium gecreëerd, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Hier kan men straks ook naar de nieuwe bioscoop gaan! Naar verwachting krijgt het gebouw na oplevering zowel de WELL Platinum als BREEAM Outstanding certificering.

“Het is geweldig om te zien dat The Pulse deze bouwmijlpaal heeft bereikt. Het gebouw maakt een entree in het Zuidas-gebied en is nu duidelijk zichtbaar vanaf de snelweg. We kijken uit naar de volgende stappen, waaronder het voltooien van de gevelwerken en het planten van de eerste bomen. We zijn blij dat we met geweldige partners samenwerken en ik ben vooral trots om te zien dat het project het geplande tijdschema volgt,” zegt Boudewijn Ruitenburg, Chief Operating Officer bij Edge.

Hans Meurs, CEO bij VORM vult aan: “We kunnen bijna van start met het unieke groenconcept.The Pulse of Amsterdam zorgt straks voor een natuurinclusief stuk stad dat altijd groen blijft. Dit wordt een bijzonder duurzame mixed-use woontoren op de Zuidas met 150 betaalbare middeldure huurwoningen, gecombineerd met bijzonder veel functies in één gebouw. Ambities voor duurzaam- en leefbaarheid staan op: ‘alles overtreffen’. Ik ben enorm trots op wat we hier met onze samenwerkingspartners realiseren.”

Edge en VORM danken alle partners, belanghebbenden en het projectteam voor hun toewijding aan het bereiken van deze belangrijke mijlpaal. Een speciale dank gaat uit naar VORM Bouw en De Bosman Bedrijven en alle betrokken onderaannemers, leveranciers en adviseurs.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven