Gerelateerd nieuws

“Een logische stap in ons groeiverhaal”

Wie droomt er niet van een eigen stek onder de Spaanse zon? Spaans vastgoed is en blijft bij Belgen ontzettend populair. Dat is ook Chapter, het dochterbedrijf van Immo Francois dat gespecialiseerd is in exclusief vastgoed niet ontgaan. Onder leiding van erkend makelaar Arjen Spittael zet het nu ook in Marbella zijn vastgoedactiviteiten verder. “Spanje is een concurrentiële markt, maar zeker in het luxesegment liggen er nog heel wat opportuniteiten. Met de intussen opgebouwde expertise binnen dit segment willen we een houvast zijn voor kopers en verkopers”, stelt CEO Dries François. 

Ruim 200.000 Belgen hebben reeds een vaste stek of tweede verblijf in het buitenland. Spanje is goed voor bijna 40% van de aankopen en steekt er als bestemming met kop en schouders bovenuit. Vooral de Costa Blanca is in trek, op de voet gevolgd door de Costa del Sol. “En dat heeft heus niet alleen met het goede weer te maken, het land heeft immers nog een pak andere troeven. Het leven is er een stuk goedkoper, net als de vastgoedprijzen. Bovendien is er een ruim en hoogstaand kwalitatief aanbod,” stelt Arjen Spittael, makelaar met ervaring in Spanje. 

Ook voor wie op zoek is naar een exclusief pand is er in Spanje keuze te over. “Zelfs in het mondaine Marbella staan er nog pareltjes te kopen, maar je moet ze weten te vinden en de juiste mensen kennen”, gaat Arjen verder. “Ik heb zo’n netwerk opgebouwd en bovendien ken ik ook de Spaanse wetgeving. Ik ben dus perfect geplaatst om kandidaat-kopers te adviseren over alle facetten van het verkoop- en aankoopproces van een onroerend goed. Veel zal uiteraard afhangen van de plannen die hij of zij heeft: is het bedoeld voor eigen bewoning of eerder als opbrengsteigendom?” 

Een regio met veel potentieel

Voor vastgoedbedrijf Chapter is die expertise natuurlijk bijzonder waardevol. Dries François: “We speelden al langer met het idee om ons actieterrein uit te breiden en in Arjen hebben we nu de juiste partner gevonden om Chapter in Spanje op de kaart te zetten. Dat de concurrentie groot is, weten we, maar we hebben natuurlijk wel een aantal troeven in handen waarmee we denken het verschil te kunnen maken. Onze hyperpersoonlijke aanpak bijvoorbeeld. Elk dossier is bij ons maatwerk, waarbij we met alle wensen van de klant rekening houden. We zijn ook zeer discreet en kunnen daarenboven rekenen op een ijzersterke marketingmachine.”

“De naam Chapter spreekt bovendien een internationaal publiek aan en daar is Marbella ook voor gekend”, vult Arjen aan. “De vastgoedmarkt is trouwens volop in beweging: de kuststrook is lang en er wordt veel geïnvesteerd. Kijk bijvoorbeeld naar de ‘New Golden Mile’, een gebied nabij Estepona met een uitgesproken prestigieus karakter en restrictieve bouwregelgeving. Er wordt bijvoorbeeld geen hoogbouw toegestaan, waardoor je een onbelemmerd berg- en zeezicht hebt. Tegelijk valt er ook een pak te beleven. Zo zijn er heel wat hippe beachclubs en uitstekende restaurants. Dat alles samen zorgt dat dit een van de belangrijkste investerings-hotspots van Zuid-Europa is.”

Die regio wordt dus het nieuwe actieterrein van Chapter. “Ons eerste doel nu is de portefeuille verder uitbouwen en Chapter bekend te maken in de regio. Met de knowhow van Arjen, het brede netwerk en de professionaliteit die ons kenmerken, ben ik er alvast van overtuigd dat we snel in die missie zullen slagen”, aldus Dries François. 

Over Arjen Spittael

Arjen is een makelaar met een indrukwekkend trackrecord. Na zijn studies stampte hij zijn eigen modezaak uit de grond en werkte hij als salesmanager bij een rekruteringsbedrijf. Zijn passie voor verkoop deed hem in de immowereld belanden. Zo zette hij in Gent Immo Francois op de kaart en na een geslaagde passage in enkele populaire tv-programma’s, waaraan hij zijn expertise verleende, trok hij naar Spanje als manager bij een internationale vastgoedspeler. Dat leverde hem een sterk lokaal netwerk en een grondige kennis van de Spaanse woonmarkt op. Vanaf vandaag zal hij in naam van Chapter (regio Marbella-Benahavis-Estepona) als vastgoedmakelaar optreden.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven