Gerelateerd nieuws

Energiebesparing met isolerende glasfolie

Een gevel bestaat vaak voor zo’n 25 tot 40 procent uit glas. Er zijn verschillende methoden om het warmteverlies van een huis of een gebouw te reduceren. Door toepassing van isolerende raamfolie wordt bestaand glas opgewaardeerd naar een hoger energiebesparend niveau; van enkel naar dubbel glas of van dubbel naar HR glas. 

Comfort in diverse seizoenen 

Niet elk gebouw kan worden voorzien van isolatieglas. Bij hoge of oudere gebouwen is het vaak complex en een kostbare investering om de beglazing te vervangen voor dubbelglas of HR glas. Vanaf 1 januari 2023 moeten kantoorgebouwen groter dan 100m2 minimaal energielabel C hebben.

Deze verplichting staat vermeld in het Bouwbesluit 2012. 

Bij monumenten is het niet altijd wenselijk iets te wijzigen aan de beglazing vanwege de authentieke uitstraling. Isolerende raamfolie kan eenvoudig toegepast worden op de ruiten zonder enige aanpassingen aan de bestaande beglazing en de isolatie -en warmtewerende waarden worden hiermee verhoogd. Hierdoor ontstaat er een perfecte balans van energie-efficiëntie en comfort in diverse seizoenen. 

Duurzame raamfolie

Raamfolie is bijzonder duurzaam: Behalve dat het ruim 99% schadelijke UV-straling tegenhoudt, levert het tevens een besparing op van het energieverbruik. In de warmere maanden weerkaatst de folie de warmte van de ruiten en bespaart men op energiekosten van koelingssystemen. 

In de winter zorgt de isolerende raamfolie ervoor dat er minder warmte via  het glas verloren gaat. De folie reflecteert de warmte van de verwarming, zodat die in de ruimte blijft. Dat betekent een verbetering van het algemeen comfort, een verlaging op de stookkosten en een mindere CO2-uitstoot, dat bijdraagt aan een beter klimaat. Isolerende folie heeft ten opzichte van andere energiebesparende oplossingen lagere investeringskosten, waardoor de terugverdienperiode aanzienlijk korter is. 

Verbetering isolatiewaarde

Maatgevend voor isolatie folies is de U-waarde, welke aangeeft hoeveel warmte (energie) een glassysteem van binnen naar buiten doorlaat. Hoe lager deze waarde des te beter is het isolerend vermogen. Ook de emissiviteit is een goede indicatie voor isolerende folie.

Emissiviteit is het vermogen van een materiaal (zoals glas) om warmte vast te houden en te reflecteren. De U-waarde van een glas- of folietype hangt hier sterk vanaf. 

Ook hier geldt weer dat hoe lager de emissiviteit des te hoger de reflectie is.

Dankzij een speciale Low-E coating met een lage emissiviteit verbetert onze isolerende raamfolie de isolatiewaarde van het glas tot wel 41%.

www.manprotection.nl

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven