Gerelateerd nieuws

EnergieKompas biedt inzicht in een toekomstbestendig gebouw

DGBC en TVVL introduceren het instrument voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving


Wat is de meest effectieve route om gebouwen te verduurzamen tot een Paris Proof niveau? Veel bestaande wetten, regels en instrumenten geven hier geen duidelijk antwoord op. Het EnergieKompas, ontwikkeld door TVVL en DGBC, biedt de oplossing. Het bundelt de krachten van het energielabel en de WEii-score (werkelijk gemeten energiegebruik) en maakt voor elk gebouw inzichtelijk wat de meest effectieve verduurzamingsroute is. Het EnergieKompas is gratis beschikbaar via
www.weii.nl/energiekompas

 

Vereende krachten: WEii-score tegenover het energielabel
Het EnergieKompas is een procesmatige en methodisch innovatie, maar bovenal een handig hulpmiddel. Het combineert succesvolle en bewezen instrumenten tot een beeld waarin de onderlinge verbanden en samenhang snel inzichtelijk zijn. Het EnergieKompas bundelt de krachten van het energielabel en de WEii-indicator. Het energielabel toont hoeveel energie een gebouw in theorie verbruikt, de WEii-score geeft inzicht in het werkelijke energiegebruik van het gebouw. Het EnergieKompas combineert deze data op een slimme manier en geeft in één oogopslag inzicht in de verduurzamingsroute van het gebouw.

 

Navigatiefunctie
Iedereen wil een goede navigatie hebben om op de meest efficiënte manier van A naar B te komen. Zo ook bij de energietransitie. Effectiviteit is van groot belang om volgens de overheidsvoorschriften in 2050 energie neutrale gebouwen te realiseren. Dat is wat het EnergieKompas biedt; snel en eenvoudig inzicht, waardoor je adviestrajecten kunt versnellen. De methodiek bepaalt op basis van ingevoerde data de meest effectieve route naar een Paris Proof of Werkelijk EnergieNeutraal Gebouw (WENG).

 

Het EnergieKompas is ontwikkeld door TVVL en DGBC in samenwerking met koplopers vanuit de achterban van de organisaties. De methodiek is gratis beschikbaar. Dat maakt de verduurzaming van gebouwen laagdrempeliger en zo kan iedereen een verduurzamingstraject initiëren. Kijk op www.weii.nl/energiekompas om jouw verduurzamingsroute inzichtelijk te maken.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven