Gerelateerd nieuws

Gemeente gaat in gesprek over toekomst Pier Scheveningen

De Pier is een belangrijk icoon voor Den Haag en een groot boegbeeld van Scheveningen, de belangrijkste en oudste badplaats van Nederland. Uit onderzoek blijkt dat de Pier, die gebouwd is in 1961, nu nog constructief veilig is. Wel is de verwachting dat bepaalde onderdelen van de Pier binnen enkele jaren niet meer veilig zijn. De Pier gaat dan mogelijk op slot. Om dit te voorkomen gaat de gemeente met de eigenaren (De Pier BV) in gesprek. Ook wordt er een participatietraject gestart met de bewoners en ondernemers over hun ideeën over de toekomst van de Pier.

Inmiddels blijkt dat de Pier zowel zijn economische als zijn technische levensduur heeft bereikt. De nu bekende opties zijn een sluiting van de Pier, een totale revitalisatie van de Pier en een herontwikkeling door de huidige eigenaren. De eigenaren van de Pier hebben gevraagd om duidelijkheid voor de langere termijn. Voor de langere termijn hebben de eigenaren een grote investering over, als zij grote(re) ontwikkelruimte krijgen, zowel in omvang als in functies. De investering van € 40 mln om de huidige Pier volledig te herbouwen is voor de eigenaar, gezien het verlieslatende verdienmodel, geen optie. 

In de afgelopen jaren is flink geïnvesteerd in de Boulevard van Scheveningen. De Morales-Boulevard en de vernieuwde Noord-Boulevard hebben het karakter van de Scheveningse Kust positief beïnvloed. De Pier heeft een centrale positie aan de Scheveningse Kust en boulevard en is cruciaal voor de uitstraling van Scheveningen en een belangrijk icoon voor Den Haag.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven