Gerelateerd nieuws

Gevels ontwerpen vanuit duurzaamheidsmotief

De keuze van materiaal voor de gevelschil is bepalend voor de architectonische uitstraling van een gebouw. Daar waar vroeger het esthetische beeld het voornaamste keuzecriteria was, zien we de aandacht verschuiven naar duurzaamheidsmotieven. De gevel kan significant bijdragen aan de CO2-voetprint van een gebouw, negatief als positief! Dat het één het ander niet hoeft uit te sluiten bewijst MBI met materialen voor prachtige gevels met een lage voetprint. MBI presenteert op haar stand op de vakbeurs Gevel een drietal interessante systemen, met als noviteit gevelbekleding die energie kan opwekken. Ook wordt er aandacht besteed aan thema’s als mortelloze verwerking van gevelstenen en buitenschil isolatie met steenstrips.

Prachtige gevels met een lage voetprint, dat vind je op de stand van MBI

Prachtige gevels met een lage voetprint, dat vind je op de stand van MBI op de vakbeurs Gevel. Het is de missie van MBI om samen met haar partners een mooiere en comfortabelere leefomgeving te creëren. Dit wil MBI bereiken met zo min mogelijk negatieve impact op het milieu. Dit betekent bewuste keuzes maken als het om eigen productie gaat, maar ook om kansen benutten door samen te werken met andere gerenommeerde bedrijven. Op de stand van MBI vind je een aantal interessante gevelsystemen.

Duurzame generatie steen met exclusieve uitstraling

Extra slank, voorzien van een gladde toplaag van gebroken natuursteen en verkrijgbaar in breed kleurenpallet. Het kenmerkt GeoStylistix, een langformaat gevelsteen, gebaseerd op een drager van duurzaam beton. En voor wie die denkt dat beton geen duurzaam bouwmateriaal is, niets is minder waar! Aan de betonnen drager voegt MBI een groot percentage secundaire grondstoffen toe en hernieuwbare grondstoffen zoals zeezand. De voor productie en het hardingsproces benodigde energie komt volledig van de eigen windmolens en zonnepanelen. Ook het cementverbruik is voor dit soort producen minimaal. Hierdoor heeft de steen een interessante MKI-waarde; de milieukostenindicator die aangeeft welke footprint een steen achterlaat. De mogelijkheid tot mortelloze verwerking en de verwerking van steenstrips op een isolerende buitenschil draagt bij aan duurzaam bouwen.

Gevelbekleding die energie opwekt

De primeur die op Gevel 2022 gepresenteerd zal worden is gevelbekleding van glasmodules die voorzien zijn van solarcellen en hierdoor zonne-energie opwekken wat omgezet kan worden in bruikbare stroom voor het gebouw. Een zeer efficiënt systeem dat zichzelf binnen afzienbare tijd terugverdiend! De montage van de panelen gebeurt door middel van een frame dat aan de bouwschil wordt gemonteerd. Hierdoor ontstaat een geventileerde gevel met alle milieutechnische voordelen. De actieve zonnecellen worden met een kabelsysteem aan elkaar verbonden en naar een omvormer in het gebouw geleid. Hiervandaan kan de elektricien deze stroom aansluiten op het stroomnetwerk. Bezoek voor meer informatie de stand van MBI op Gevel 2022 of vraag meer informatie op via adviesteam@mbi.nl.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven