Gerelateerd nieuws

Herstel houtschade nu ook bij draaiende delen

Repair Care biedt KOMO keur en tien jaar garantie


Repair Care demonstreert op Bouwbeurs 2023 haar herstelmethode nu ook voor draaiende delen aan de buitengevel, zoals deuren, draai- of kiepramen.

De onderneming is in 1989 opgericht vanuit het oogpunt van duurzaamheid met als achterliggende gedachte: waarom zouden we kozijnen vervangen als herstellen beter is? Vanaf de oprichting wordt al gewerkt met oplossingen voor duurzaam houtherstel en worden epoxy’s ingezet om schade te repareren. “Denk hierbij vooral aan houtrot, maar ook bijvoorbeeld aan inbraakschade,“ zegt manager services en development Peter van Zadelhoff. Hij werkt sinds 1993 bij de onderneming, die inmiddels meerdere vestigingen heeft in binnen- en buitenland. Afnemers zijn vooral onderhoudsbedrijven, gemeenten en woningcorporaties.

Herstel van beschadigd hout bij draaiende delen was volgens Van Zadelhoff nooit gebruikelijk. “Repair Care heeft haar in de praktijk bewezen methode eigenlijk altijd alleen toegepast op kozijnen en niet op draaiende alleen, al waren er al wel enkele bedrijven die zich met het laatste bezighielden. Onze manier van denken is echter veranderd en zo kwamen we op het idee om ook draaidelen met epoxy’s te behandelen. De testresultaten, uitgevoerd door onafhankelijk testinstituut SHR, waren verbluffend goed en boven verwachting. De sterkte van de gerepareerde verbindingen) zat gemiddeld ruim boven dertig procent boven het minimaal opneembaar moment van 170.000 Nmm). Door deze mooie testresultaten is het nu mogelijk om op het herstellen van deuren en ramen ook 10 jaar garantie te geven onder KOMO keur.”

C02 reductie

Van Zadelhoff: “De professionele markt heeft onze gedachte in de loop der jaren overgenomen en geaccepteerd dat kozijnen in geval van schade beter gerepareerd kunnen worden dan vervangen. De besparing op materiaal is enorm. De aanschaf van nieuwe kozijnen is immers veel kostbaarder dan vervanging. Bovendien treedt een flinke CO2 reductie op omdat er veel minder hout nodig is dan bij plaatsing van een nieuw product. De reductie kan oplopen tot wel tachtig of negentig procent. Hierdoor kunnen we meer bomen laten staan. Dit laatste past heel goed in de toenemende vraag van de kant van opdrachtgevers naar duurzame producten en diensten. Wij repareren ook als er sprake is van hoogwaardige isolatie zoals dubbel glas in raam of deur. Ook dan wordt nog steeds een grote besparing bereikt als je niet vervangt maar herstelt.”

Bouwbeurs 2023

Repair Care demonstreert haar herstelmethode voor kozijnen en draaiende delen uitgebreid op Bouwbeurs 2023. De besparing op CO2 zal hierbij centraal staan.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven