Gerelateerd nieuws

Hoor 30 oktober hoe je utiliteitsgebouwen datagedreven kunt verduurzamen

Maandag 30 oktober organiseren we samen met Techniek Nederland een bijeenkomst in Woerden. Deze staat in het teken van kennisdelen over datagedreven verduurzamen in de utiliteitsbouw. Hoe gaan we #hoedan naar #doedan! Om kantoren, scholen en zorginstellingen duurzaam te kunnen beheren is inzicht nodig in het energieverbruik van installaties. De noodzaak hiertoe wordt versterkt door de energietransitie, gestegen energiekosten en de verplichting dat een kantoorgebouw minimaal energielabel C moet hebben. Door data te verzamelen en te vergelijken met gelijksoortige panden komen we tot nieuwe inzichten en slimme oplossingen.

Voor wie is deze bijeenkomst interessant?

Voor bedrijven uit de bouw- en installatiesector met klanten in de utiliteitssector, koepelorganisaties van gemeenten, scholen, banken, zorginstellingen en kennisinstituten die geïnspireerd willen worden en kennis willen vergaren over verduurzamen van vastgoed met behulp van data.

Datum

Maandag 30 oktober 2023 van 12.00 uur tot 17.00 uur (inclusief lunch en borrel)

Locatie

De Kas, De Bleek 13, 3447 GV Woerden

Aanmelden

We organiseren dit evenement samen met Techniek Nederland. Zij verzorgen centraal de registratie en aanmeldingen. Registratie loopt daarom via de website van Techniek Nederland. Jouw gegevens worden door hen alleen gebruikt voor dit evenement. Meld je hier aan voor deze kennisbijeenkomst.

Voorlopig programma

  • 12:00 uur: start programma met een lunch.
  • 12:30 uur: plenaire aftrap door Techniek Nederland en Bouwend Nederland.

    Claudia Reiner, één van de duovoorzitters voor de programmalijn Utiliteitsbouw van de Samenwerkingstafel, is de dagvoorzitter en leidt je op enthousiaste wijze door het thema datagedreven verduurzamen met behulp van diverse experts op dit gebied.
  • 12:45 uur: Verschillende ondernemers lichten toe hoe zij hun bedrijfsmatig of maatschappelijk vastgoed verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan deelnemers van het Datastelsel Verduurzamen Utiliteitsbouw (DVU) of deelnemers aan de portefeuilleaanpak. De nieuwe standaard verduurzamingsaanpak ‘BespaarSamen’ wordt toegelicht door deelnemende ondernemers uit de pilot die nu draait. Op 30 oktober delen we hiervan de eerste, veelbelovende resultaten.
  • Break-out sessies: na de plenaire sessie gaan we in break-out sessies dieper in op netcongestie, de portefeuilleaanpak en vraag & aanbodbundeling.
  • Borrel: Na het informatieve deel is er ruim de tijd om te netwerken onder het genot van een verfrissend drankje.
  • 17.00 uur: afsluiting
Blijf op de hoogte
Scroll naar boven