Gerelateerd nieuws

Inspiratiedag Renovatie 2023

Er is werk aan de winkel. Miljoenen woningen moeten worden verduurzaamd, talloze utiliteitsgebouwen moeten worden aangepakt en als een duistere wolk hangen de materiaalschaarste en CO2-uitstoot boven de sector. We lossen deze crises niet op door te doen wat we altijd al deden.

Renovatie, niet nieuwbouw, is de oplossing van deze tijd. We hebben simpelweg rekening te houden met (globale) ontwikkelingen die ons werk veranderen, zoals klimaatdoelen die ons bewegen tot hergebruik en biobased bouwmateriaal. Ook combinatieopgaves worden steeds populairder en dat heeft direct invloed op de wijze waarop we onze steden vormgeven. Maar wat is de volgende stap? Dat bespreken we tijdens de Inspiratiedag Renovatie op 20 juni 2023.

De oplossing is voorhanden

Met 7,5 miljoen woningen te verduurzamen, talloze utiliteitsgebouwen zonder energielabel en een fiks CO2-besparingsdoel voor 2025, 2030 en 2050 staat de bouwsector zacht gezegd voor een grote renovatieopgave. Om nog maar niet te spreken van de circulariteitsambities die in verband met het dreigende materiaaltekort liever morgen al worden gerealiseerd.

Wat duidelijk is, is dat er nú iets moet veranderen. En dat kunnen we: Nederland staat vol bestaand vastgoed dat morgen al herontwikkeld kan worden. Zo horen we tijdens de Inspiratiedag Renovatie onder andere van:

  • Mathijs Vallinga, die met Reimarkt bewijst dat renovatie en verduurzaming van corporatiewoningen gewoon mogelijk is
  • Eva Stache, die laat zien dat vergroening aan en rondom bestaand vastgoed voor een comfortabel leefklimaat zorgt
  • Thomas Bögl, die laat zien dat we aan functies niet hoeven in te leveren door de herontwikkeling van een drukkerij tot nieuw stadskantoor en een Hudson’s Bay tot universiteit
  • Andy van den Dobbelsteen, die met praktijkvoorbeelden laat zien hoe CO2-neutraal, klimaatadaptief en circulair vastgoed nu al te realiseren is

Jouw eigen programma

De Inspiratiedag Renovatie 2023 houdt het midden tussen een congres en festival: bezoekers genieten van de vrijheid om hun eigen programma samen te stellen doordat sessies niet parallel aan elkaar lopen. Zo kan de ene bezoeker kiezen voor een ochtendprogramma met een lezing en netwerken bij de partnerpoints, terwijl de andere bezoeker in dezelfde ochtend een speedconsult volgt en vervolgens aanschuift bij een rondetafelgesprek.

Doelgroep

Dit event is voor alle koplopers in de bouw en vastgoed die bezig zijn met (duurzaam) renoveren en transformeren, met een specifieke focus op de rol en behoeften van architecten en stedenbouwers in dit proces. Ook betrokken partijen worden aangesproken, zoals:

  • Projectontwikkelaars
  • Gemeenten
  • Bouwers, slopers en aannemers
  • Vastgoedorganisaties
  • Woningcorporaties
Blijf op de hoogte
Scroll naar boven