Gerelateerd nieuws

Is bouwend Nederland klaar voor de Wkb?

Op 1 juli 2023 treedt de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in werking. De meeste bouwers weten niet of ze wel ‘Wkb proof’ zijn. Dat is best gek, omdat de risico’s groot zijn. Zij riskeren hiermee zelfs dat gebouwen niet kunnen worden opgeleverd.

In november lanceerde ZiN Kwaliteitsborging de gratis Wkb Quickscan. Hiermee kan elke bouwer in no-time weten hoe ‘Wkb proof’ hij is. Door het beantwoorden van 14 eenvoudige multiple-choice vragen krijg je inzage in alle kritieke Wkb punten. 

Zo weet je na het invullen van de Quickscan:

  • Welk Wkb instrument (werkwijze) het beste bij jouw organisatie past;
  • Welke stappen je moet doorlopen om klaar te zijn voor de wet Wkb;
  • Waar jouw organisatie staat in de voorbereiding ten opzichte van de markt;
  • Hoe de rollen zijn verdeeld binnen kwaliteitsborging;
  • Hoe de Wkb van betekenis kan zijn voor jouw organisatie als het gaat om het verhogen van de kwaliteit in de bouw en reductie van faalkosten.

Iedere bouwer die de Wkb Quickscan doet, ontvangt direct een rapportage die laat zien in hoeverre het bedrijf klaar is voor de Wkb. In de rapportage zitten tevens bruikbare tips om de organisatie verder voor te bereiden op de Wkb.

ZiN Kwaliteitsborging is beschikbaar om aanvullende vragen te beantwoorden naar aanleiding van de rapportage. Er kan zelfs direct een gratis adviesgesprek worden ingepland waarin concrete vervolgstappen kunnen worden besproken. Zo weet je als bouwer precies waar je op dit moment staat en welke stappen je moet zetten om goed voorbereid te zijn op de Wkb. Zo komen zij niet voor onaangename verrassingen te na de inwerkingtreding van de nieuwe wet. Hoe makkelijk wil bouwend Nederland het hebben?

De gratis Wkb Quickscan is beschikbaar via www.zinkb.nl/quickscan/.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven