Gerelateerd nieuws

ISO 14001 certificering voor Heras Mobile Fencing & Security

Heras Mobile Fencing & Security mag zich voortaan ISO 14001 gecertificeerd noemen. Een onafhankelijke instantie beoordeelde dat de organisatie voldoet aan alle eisen die deze internationale standaard voor milieumanagement stelt. “Een belangrijke, volgende stap in ons duurzaamheidsstreven”, aldus algemeen directeur Hans Welting. “Behaald in slechts negen maanden! Dat zegt veel over onze aspiraties op dit gebied.”

“We zijn heel trots op deze mijlpaal”, vervolgt Welting. “Normaal gesproken neemt een traject naar ISO 14001 zo’n drie jaar in beslag. Door het proces binnen Heras Mobile vanaf het eerste moment ambitieus in te zetten, wisten we de doorlooptijd te verkorten tot ongeveer 9 maanden. Dat is echt een prestatie.”

Organisatiebrede ambitie

Toch is de certificering slechts een stap in het brede duurzaamheidsbeleid van Heras Mobile. ISO 14001 vormt hierin de basis voor het milieumanagementsysteem. “Het is wel een hele belangrijke stap. Wij gebruiken ISO om richting en structuur te geven aan de duurzaamheidsinitiatieven die binnen onze organisatie worden geëxploiteerd”, aldus Welting.

“De implementatie van ISO 14001 vergroot onder meer onze rechtszekerheid, onze kredietwaardigheid en onze concurrentiekracht. Maar het helpt ook bij het vergroten van het milieubewustzijn van onze medewerkers. Dat is minimaal zo belangrijk. Duurzaamheid is wat dat betreft echt een organisatiebrede ambitie.”

EPD’s als volgende halte

Een van de volgende stappen voor Heras Mobile is het bepalen van de EPD’s voor een groot aantal producten. “Ook met dat traject zijn we bijna klaar. De EPD (Environmental Product Declaration) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro’s. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot één enkele score. Om deze reden is het een makkelijke manier om de milieu-impact van producten en projecten te vergelijken en te communiceren. Binnen de branche zijn we de eerste die deze EPD’s bepalen en vastleggen. Ook dat toont onze ambitie”, besluit Welting.

De nieuwe Combi-Wood is een voorbeeld van de verduurzaming bij Heras Mobile. Het combineert de voordelen van Combi-Fence met duurzaam materiaalgebruik en social impact op aspecten als SROI, circulariteit, vergroening en overlastvermindering.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven