Gerelateerd nieuws

Landport’s batterij-oplossing gebruikt bij meest duurzame distributiecentrum van de Benelux

De batterij oplossing is een 40-voet container met daarin een 1 megawattuur duurzame batterij-oplossing, die het overschot aan opgewekte energie opslaat, zodat deze stroom in de avond of nacht naar wens gebruikt of terug geleverd kan worden. Hiermee voorziet Landport een bijna 40.000 vierkante meter distributiecentrum gegarandeerd 10 jaar van energie.

Raamsdonksveer, 3 november, 2022 – Landport heeft dit jaar meegewerkt aan de realisatie van het meest duurzame distributiecentrum in de Benelux. Bovenop het distributiecentrum van Prologis liggen meer dan 9.000 door Sunrock geleverde zonnepanelen, waarvan de jaaropbrengst genoeg is voor ruim 400 huishoudens.

Dit is één van de grootschalige opslagsystemen van Landport, waarbij Landport als hardware partner heeft gezorgd voor de ontwikkeling en realisatie van deze 1 MWh super batterij. Dankzij het samenspel van de hardware van Landport en de software van iwell kunnen de zonnepanelen bijna altijd werken op vol vermogen. De combinatie met de laadpaalinfrastructuur wat kan laden vanuit de batterij, laat zien dat dit pand klaar is voor de toekomst!

Met bijna 30 jaar ervaring in accu’s en batterijen toont Landport aan dat ze een krachtige, betrouwbare partner voor duurzame energieopslag is. Met het aanbieden van grote en kleine energie opslagsystemen heeft Landport haar horizon jaren terug verbreedt en speelt ze in op de toekomst. Hierin speelt duurzaamheid een nog grotere rol.

Deze grote batterij zorgt er voor dat je duurzame energie kunt opslaan. Door slim gebruik te maken van de batterij is het mogelijk om de ‘’te veel’’ opgewekte energie op te slaan. Deze groene energie kun je op een later moment zelf gebruiken of delen met ruim 400 huishoudens in de buurt. Door de 1 MWh opslagcapaciteit kunnen de huurders Elho Group en Dollevoet zelfs tijdelijk off-grid doorwerken! Met hulp van dit opslagsysteem wordt er optimaal gebruik gemaakt van de zonnepanelen zonder het overbelaste elektriciteitsnet nog zwaarder te belasten

Het is een uniek zicht bij het pand van Prologis, dit niet alleen omdat de container maar liefst 40 voet (12m) is. In deze 40 voet container zit de kracht om 1 megawatt te laden, op te slaan en te ontladen. Vanwege de zonnepanelen goed voor 4.2MWp zouden er eigenlijk twee aansluitingen benodigd zijn van 1.75MVA. Door het plaatsen van de batterij kon er een aansluiting worden uitgespaard. Daarnaast zorgt de batterij in de avond ook voor het balanceren van het net. Zeker in de huidige situatie is de aanvraag van een nieuwe net aansluiting erg moeilijk. Wanneer je een aansluiting aanvraagt en ook een batterij hieraan toevoegt geef je als het ware iets terug aan het net. Hier profiteert het net van in de vorm van balans.

Landport is trots partner te zijn geweest bij dit unieke project en is volop in ontwikkeling van nieuwe verduurzamingsprojecten.

Heeft u interesse om meer te weten over oplossingen bij een zonneveld, of bij last van net congestie? Neem dan contact op met Landport Energy: lpe@landportbv.com of +31(0)162 581 400

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven