Gerelateerd nieuws

Met EuroPAC op weg naar veiligheid en bereikbaarheid 

EuroPAC Alarmcentrale in Oss staat met persoonlijke dienstverlening garant voor de veiligheid van de eigendommen van haar klanten. De centrale ontzorgt hen volledig, of het nu gaat om particuliere of zakelijke afnemers. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de meest geavanceerde technieken. Dat vertelt Will Spoor, die vanaf 2003 mede eigenaar van het bedrijf was, dat inmiddels onderdeel is van het wereldwijd bekende Johnson Controls.

Spoor zit al zo’n dertig jaar in de branche en is ook buiten zijn eigen 45 medewerkers tellende onderneming zeer actief. Zo zit hij in diverse branchecommissies en besturen van opleidingsinstituten. Bovendien is hij bestuurslid van koepelorganisatie Federatie Veilig Nederland. “EuroPAC is een zelfstandige alarmcentrale. Wij zijn een onafhankelijke meldkamer. Onze oplossingen worden geïnstalleerd door een netwerk van gespecialiseerde installateurs. Deze zelfstandige beveiligingsbedrijven leggen en onderhouden de contacten met de eindgebruikers en leveren ons de gegevens op basis waarvan wij een passende dienstverlening bieden.” 

Alarmering

Alarmering gebeurt op basis van telefoon, ip verbinding of gps module. Spoor: “Meldingen worden 24 uur per etmaal door ons verwerkt. Als een melding bij onze centralisten op het beeldscherm verschijnt, ondernemen we actie. Alle afspraken zijn klant specifiek en dus altijd maatwerk. Zo kun je met de klant afspreken welk opvolgingspatroon er na een melding van kracht is. Krijgt alleen een medewerker van het betrokken bedrijf een seintje, of wordt meteen de bewaking ingeschakeld? We kunnen de melding ook verifiëren als er echt iets verdachts aan de hand is. In dat geval bellen we via een speciaal nummer de politie zodat die in actie kan komen. Videoverificatie is de snelste manier van alarmopvolging. Onze medewerkers zien alle camerabeelden in één oogopslag. Er is direct duidelijk wat er op de locatie gebeurt terwijl het wordt vastgelegd.”

Bedrijventerreinen

EuroPAC is ook (collectief) aanwezig op bedrijventerreinen. Spoor: “Dat gebeurt door middel van camera’s met een zware verbinding. Wij voeren op bedrijventerreinen video observatie uit. Zie dit maar als een soort preventieve surveillance. Als er een incident is voorgevallen, kunnen we zorgen voor controle van de videobeelden. We kunnen de beelden terugzien en actie ondernemen. Bijvoorbeeld als er verdachte personen ’s nachts op het bedrijventerrein rondscharrelen of een vrachtwagenchauffeur “proletarisch” heeft getankt. Ook verlenen we diensten op het gebied van videobewaking. Deze service houdt in dat wij via de camera meekijken als een bedrijfspand ’s morgens wordt geopend of aan het eind van de dag wordt gesloten. Voor de medewerker van het bedrijf geeft deze begeleidende opening of sluiting een veilig gevoel. Het aantal inbraken op nul terugbrengen zal wel nooit lukken want criminelen worden steeds slimmer. Maar waar wij actief zijn, neemt het aantal inbraken op bedrijventerreinen sterk af.”

Track and trace

Spoor noemt nog een andere tak van sport: track and trace. “Een voertuigvolgsysteem waarbij we bijvoorbeeld een vrachtwagen volgen op zijn rit door Europa. Stopt hij op een plek waar dat niet kan, worden de deuren opengedaan op een moment dat dat niet mag of volgt hij een afwijkende route, dan volgt er een melding. Wij kunnen dan in overleg met de transporteur actie ondernemen. Dit systeem werkt ook bij boten of auto’s waarbij het volgens de verzekering vereist is om deze te volgen.”

Verder biedt EuroPAC ook telefonische bereikbaarheidsdiensten aan via haar eigen telefooncentrale. Spoor: “Wij zorgen ervoor dat de organisatie op ieder moment bereikbaar is. Ook na kantoortijd, in het weekend of in de vakantie. Wanneer er wordt gebeld, wordt de beller te woord gestaan door één van onze medewerkers. Zij nemen op met de naam van het bedrijf van de klant. Zo wordt er altijd persoonlijk geantwoord.”

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven