Gerelateerd nieuws

Nester opent woonzorgcomplex Bredeweg in Roermond

Op deze centrale plek in Roermond leverde Nester in 2022 59 nieuwe appartementen op. Op donderdag 30 maart wordt het complex officieel en feestelijk geopend.

Empathisch wonen

Een jaar nadat de eerste bewoners de sleutels kregen, wordt het complex op donderdag 30 maart officieel geopend. Elke verdieping is volgens het concept empathisch wonen ingericht in een Roermonds thema. Kenmerkend voor het gebouw zijn de gemeenschappelijke ruimtes en ruime leefruimtes.

Gebouw als mantelzorger

Directeur-bestuurder Harrie Oosterlee vertelt: “De visie op empathisch wonen is, dat het gebouw meegroeit met de behoeften van de bewoners. In variëteit en flexibiliteit van de woningen. En juist in het mogelijk maken van ontmoeting, gezamenlijke ruimten en het stimuleren van een community. Wonen, leven en zorgen met en voor elkaar.” Het is gericht op bewoners die vooruitkijken, vitaal zijn en elkaar graag een handje helpen. Bij de realisatie van het complex is vooral gekeken naar hoe techniek optimaal kan bijdragen aan wooncomfort en lang zelfstandig wonen.

Officiële opening

Genodigden krijgen op 30 maart de kans om het te bekijken, de verschillende verdiepingen te bewonderen en informatie over empathisch wonen te krijgen. Voor dit project is samengewerkt met partners: TU Eindhoven, Wauben Architects, Laride, Gemeente Roermond, Provincie Limburg. Bouwbedrijf Schroen, Proteion en PSW.

Naamonthulling

Tijdens de opening wordt de naam van het complex bekend gemaakt. De naam is gekozen uit voorstellen die bewoners hebben ingediend.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven