Gerelateerd nieuws

NVDE organiseert verkiezingspodcast over klimaat en energie bij Essent in Den Bosch

Op 16 februari, van 12:00u tot 13:15u (inloop 11:30u), organiseert de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) een verkiezingsdebat over klimaat en energie tussen kandidaat-Statenleden. Dit verkiezingsdebat heeft de vorm van een podcast en zal live toegankelijk zijn voor regionale en lokale pers. Het debat vindt plaats in het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch.

 

Met NVDE-voorzitter Olof van der Gaag (@olofvdgaag) als gespreksleider zullen zes politici van verschillende politieke partijen met elkaar in debat gaan. Om de beurt debatteren twee politici uit dezelfde provincie (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland) over verschillende stellingen, gericht op klimaat- en energievraagstukken.

De podcast is fysiek bij te wonen voor de pers, werknemers van Essent en overige stakeholders. 

 

Op 15 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen en de thema’s klimaat en energie zullen een prominente rol krijgen in de zuidelijke provincies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan netcongestie, draagvlak voor zonne- en windenergie, kernenergie en het isoleren van woningen.

 

Deze politici gaan met elkaar in debat op 16 februari van 12:00u – 13:15u in Den Bosch:

 

Noord-Brabant:

Jade van der Linden (GroenLinks)

 

Martijn van Gruijthuijsen (VVD) (onder voorbehoud)

 

 

Limburg:

Marlou Jenneskens (D66)

 

Jorge Wolters Gregório (SP) (onder voorbehoud)

 

 

Zeeland:

Jeffrey Oudeman (CDA)

 

Inez Flameling (PvdA)

 

De verkiezingspodcast bij Essent is de eerste in een reeks van vier: alle provincies worden verdeeld over debatten in Zuid-, Noord-, Oost- en West-Nederland. De podcasts worden opgenomen bij leden van de NVDE. De NVDE verspreidt de podcastafleveringen via haar website en Spotify in de weken voorafgaand aan de Provinciale Statenverkiezingen.

 

De overige debatten zijn in Utrecht bij EBN op 28 februari, bij TenneT in Arnhem op 2 maart en bij EnTranCe in Groningen op 13 maart (onder voorbehoud).

 

Over de NVDE:

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) maakt zich sterk voor een energievoorziening die volledig is gebaseerd op hernieuwbare energie door het bundelen van krachten uit de gehele sector. De activiteiten bij meer dan 6000 aangesloten bedrijven vertegenwoordigen nu al een omzet van ruim €41 miljard en meer dan 250.000 werknemers.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven