Gerelateerd nieuws

Optimale brandveiligheid met Firenzo Montageplaten

Verbeter de brandveiligheid tijdens onderhoudsbeurt ventilatiesysteem

 

De Firenzo Montageplaten garanderen maximale brandveiligheid bij wanddoorvoeringen van ventilatiekanalen. De platen zijn eenvoudig en snel te monteren; één monteur is voldoende. Een prima oplossing om de brandveiligheid tijdens een onderhoudsbeurt aan het ventilatiesysteem te verbeteren.

Firenzo richt zich op het verbeteren van brandveilige doorvoeringen in de ventilatietechniek van bestaande woon- en werkomgevingen. De producten worden landelijk afgenomen door tal van installatiebedrijven. Door de eenvoudige toepassing worden de oplossingen van Firenzo steeds vaker ook gebruikt bij nieuwbouw.

Toepassing

De montageplaten van Firenzo zijn uitgebreid getest en ze voldoen aan de brandwerendheidseisen uit het Bouwbesluit. De montageplaat wordt opgenomen in het bestaande ventilatiekanaal. Het product is eenvoudig te combineren met een brand(vlinder)klep, wanneer de montageplaat wordt gebruikt op de grens van een (sub) brandcompartiment. Let wel op: een correcte werking vergt extra kennis en aandacht van de monteur. Er mogen geen naden en kieren in de wand komen, anders verliest deze zijn brandwerendheid. De eenvoudige toepassing van de Firenzo Montageplaten voorkomt juist onnodig hak- en breekwerk van de monteur, waardoor de brandwerendheid in tact blijft.

Patent

Octrooicentrum Nederland heeft aan Firenzo een patent verleend voor haar vinding. Firenzo is de eerste en voorlopig enige Nederlandse leverancier van universele brandwerende Montageplaten voor de ventilatietechniek die voldoen aan de brandwerendheidseisen uit het Bouwbesluit.

Bedrijfsgebouwen

De principes van branddoorslag en -overslag gelden ook voor bedrijfsgebouwen en kantoorruimtes. Ook voor dergelijke locaties zijn de Firenzo Montageplaten ideaal. Omdat bouwkundige aanpassingen meestal niet nodig zijn – en daarmee de overlast tot een minimum beperkt blijft – kunnen de bedrijfsprocessen gewoon doorgaan.

Voorschrift en Instructies

De Firenzo Montageplaten zijn eenvoudig te monteren door één persoon. Desgewenst kan een montagevoorschrift / -instructie op de website van Firenzo worden verkregen.

Meer informatie: www.firenzo-firetech.nl

 

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven