Gerelateerd nieuws

Prefab bouwen met Swisspearl producten

Prefab bouwen is een van de grote thema’s voor de toekomst voor de bouw. Door de grote drukte in de bouw en door het gebrek aan personeel is prefabricage nu al vaak noodzaak. Het gebrek aan vaklieden, de druk op de kostprijs en de arbeidsomstandigheden zullen die tendens in de toekomst nog meer versterken.

Prefab bouwen is steeds meer noodzaak. In de fabriek kan de kwaliteit van verwerking beter worden gegarandeerd en is een continue productiestroom te waarborgen doordat het weer geen invloed heeft. Het werk op de bouwplaats wordt daardoor steeds meer een kwestie van monteren, waarbij snelheid en kwaliteit voorop staan.

Gevelvulling

Swisspearl denkt graag mee in dit soort ontwikkelingen en werkt samen met leveranciers om de mogelijkheden van prefabricage te vergroten. Een van deze ontwikkelingen is bouwen met Structural Insulated Panels voor gevelvullingen. Deze SIPS zijn sandwichpanelen met een kern van harde isolatie en aan weerszijden meestal een spaanplaat. Swisspearl brengt meerwaarde door onder meer stijfheid en brandveiligheid te verbeteren door de spaanplaat te vervangen door een vezelcementplaat: Swisspearl Windstopper.

Gevelbekleding

Bij die prefabricage van gevelelementen is het ook mogelijk om de gevelbekleding alvast in de fabriek aan te brengen. Omdat Nederland nu eenmaal van oudsher een baksteenland is, wordt daarvoor vaak gekozen voor steenstrips. Esthetisch en kwalitatief hoeven die niet meer onder te doen voor volsteens metselwerk. Swisspearl levert hiervoor de Swisspearl PB als drager waarop rechtstreeks te lijmen is of een Swisspearl Windstopper waarop isolatie is aan te brengen met daarop een steenstrip.

Uiteraard passen ook de eigen Swisspearl gevelpanelen heel goed bij de trend naar prefabricage. Swisspearl panelen zijn eenvoudig te monteren met droge verbindingen. Ze zijn daardoor aan het eind van een levensfase ook weer te demonteren en te recyclen. Een gevel van vezelcement beplating is dus ook een duurzame gevel.

PREFAB vakbeurs

Swisspearl adviseert ontwerpers en bouwers graag over bouwkundige thema’s zoals prefab bouwen. U kunt Swisspearl bezoeken op de PREFAB vakbeurs in de Brabanthallen Den Bosch op 11, 12 en 13 oktober: stand 1.A053. Ga naar de website voor meer informatie: www.swisspearl.com

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven