Gerelateerd nieuws

Rijk investeert opnieuw in regio: € 284 miljoen naar voorstellen 14 Regio Deals

Het kabinet heeft 14 nieuwe voorstellen voor Regio Deals gekozen waarvoor € 284,2 miljoen beschikbaar is. De 14 voorstellen komen uit het hele land en worden uitgewerkt tot Regio Deals. In Regio Deals werken Rijk en regio’s samen om de kwaliteit van leven, wonen en werken te verbeteren. Dit gebeurt samen met overheden, ondernemers, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen.

Bij het sluiten van een Regio Deal komen de regio’s zelf met plannen om moeilijke vraagstukken aan te pakken. Bijvoorbeeld om de leefbaarheid van een gebied te vergroten, om opleidingen beter te laten aansluiten bij de arbeidsmarkt, of om gebouwen en bedrijventerreinen te verduurzamen. Het Rijk financiert maximaal de helft van de investering. Dit gebeurt één keer en is minimaal € 5 miljoen en maximaal € 40 miljoen.

4e ronde

Dit is de 4e ronde Regio Deals. In 3 eerdere ronden zijn 30 Regio Deals van start gegaan. In de 4e ronde werden 23 voorstellen ingediend, waarvan er 14 worden uitgewerkt. Later volgen de 5e en 6e ronde, naar verwachting in 2023 en in 2024. Voorstellen die nog niet in aanmerking zijn gekomen voor een Regio Deal kunnen dan weer een voorstel indienen. Voor de 4e, 5e en 6e ronde is in totaal € 900 miljoen beschikbaar.

Dit zijn de 14 gekozen voorstellen:

Voorstel
Budget

Noardwest-Fryslân

20 miljoen

De Waddeneilanden

15,5 miljoen

Zuid- en Oost-Drenthe

30 miljoen

Arnhem-Nijmegen

15 miljoen

Twente

25 miljoen

Parkstad Limburg

25 miljoen

Midden-Brabant

12,5 miljoen

Zuid-Limburg

20 miljoen

ZaanIJ

20 miljoen

Metropoolregio-Oost /

Flevoland-West

18,2 miljoen

Mainstage (Amsterdam)

5 miljoen

North Sea Port District

30 miljoen

Rotterdam-Zuid

30 miljoen

Den Haag Zuidwest

18 miljoen

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven