Gerelateerd nieuws

Smart buildings zijn onze toekomst!

Het concept van smart buildings is een game changer gebleken voor het verbeteren van de efficiëntie, de duurzaamheid en het comfort van gebouwen, en biedt voordelen voor gebruikers, gebouwbeheerders én eigenaren. Vergaderruimtes boeken, indoor navigatie, temperatuurregeling, bezoekers stromen reguleren: alles is mogelijk. Bosch Energy and Building Solutions realiseerde voor diverse grote opdrachtgevers mooie smart building-oplossingen, en wij werken continu aan de verbreding van ons portfolio met digitale en remote services.

Slimme sensoren leveren een stroom aan data, die inzicht bieden in de status en prestaties van een gebouw. Integratie met andere slimme bronnen is mogelijk, zoals energiemeters, onderhoudssystemen, managementsoftware, enzovoort. Data worden gecombineerd, en analyse via geavanceerde algoritmen en machine learning levert belangrijke kennis over het gebouw. Denk aan het herkennen van piekmomenten in energieverbruik, afwijkende temperatuurpatronen of inefficiënt gebruik van ruimtes.

‘People counting’ is een mooi voorbeeld van slimme gebouwtechnologie. Zo realiseerden wij bijvoorbeeld een oplossing waarbij slimme sensoren – geïntegreerd met het beveiligings- en gebouwbeheersysteem – de aanwezigheid van mensen detecteren bij het binnenkomen en verlaten van een ruimte. Daardoor weten beheerders hoeveel mensen er op een bepaald moment waar in het gebouw zijn, en kunnen zij de veiligheidsmaatregelen, crowd management en capaciteitsplanning daarop afstemmen. 

Meer ervaren? In onze huiskamersessies komen mooie praktijkcases aan de orde.

WEBSITE

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven