Gerelateerd nieuws

Swisspearl neemt Cembrit over “Groter aanbod en nóg hogere kwaliteit”

Een groter aanbod en een nóg hogere kwaliteit. Dat zijn enkele positieve gevolgen van de overname van Cembrit door Swisspearl Group. De producten hebben een hoog innovatief karakter, vele functionele eigenschappen en hoge prestaties voor het ontwerp en de bouw van gebouwschillen en leefruimtes. 

Na de overname van Cembrit is de Zwitserse onderneming de op één na grootste vezelcementfabrikant van Europa geworden. Swiss Pearl Group is volledig in handen van de familie Alpstaeg en heeft zo’n twaalfhonderd medewerkers. De onderneming is naast Zwitserland onder meer actief in Oostenrijk en Slovenië en in wereldwijd bekend vanwege zijn oorspronkelijke merk Eternit. Cembrit is van origine Deens, heeft ongeveer veertienhonderd medewerkers en bedient van oudsher onder meer Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. Cembrit werkte vroeger samen met Eternit Oostenrijk, dat al eerder onderdeel van Swisspearl werd. Doel van de overnameoperatie is om het marktaandeel wereldwijd te vergroten.

Yves Fordel is namens Swisspearl marketing manager voor de Nederlandse, Belgische en Franse markt. De hoofdvestiging voor deze regio West ligt in het Belgische Aartselaar. Hoofdvestiging voor Nederland is in Enter. Fordel: “De afgelopen tijd heeft een grote merge-operatie plaatsgevonden waarbij de productengamma’s van beide zijn geconsolideerd en waarbij de complete huisstijl, websites en alle tools zijn aangepast aan die van de nieuwe eigenaar.”

Kwaliteit

Volgens Fordel blijven alle bestaande contacten met afnemers na de overname gewoon bestaan. “In dit opzicht verandert er niets. Wat wél verandert, is dat we onze afnemers een veel groter assortiment bieden. Ons gamma is na de overname met meer dan tien soorten platen uitgebreid. Alle voormalige Cembrit producten blijven na de overname behouden. Behalve drie soorten gevelpanelen die verdwijnen omdat Swisspearl ze ook al had en ze identiek waren.” 

Niet alleen het aanbod wordt na de overname groter, ook de kwaliteit nóg beter. Fordel: “Kwaliteit zit in de genen van de Zwitsers. Kwaliteitsborgers van Swisspearl werken momenteel samen met alle vestigingen om de producten en diensten op Zwitsers topniveau te brengen.”

Vezelcement

Vezelcement is een composiet bouw- en constructiemateriaal dat gebruikt wordt in dakbedekkings- en gevelproducten. Het materiaal staat bekend om zijn sterkte en duurzaamheid. Vezelcement is ook geschikt als bouwplaat vanwege zijn vochtregulerende en schimmelwerende eigenschappen. Alle producten zijn brandveilig, een eigenschap die wordt gecombineerd met een licht gewicht.

Het Swisspearl gevelassortiment omvat de gamma’s Natural en Authentic. De grijze en door en door gekleurde vezelcementplaten Natural komen tot stand via een luchtgedroogd productieproces. 

De door en door gekleurde gevelplaten uit het Authentic gamma, zijn geautoclaveerd, stugger en reageren op invloeden van buiten zoal regen, wind, zon.. Het product past zich hierdoor op natuurlijke wijze aan aan de omgeving en krijgt zijn typische patine gedurende de jaren.

De functionele bouwplaten voldoen aan hoge eisen als het gaat om brandveiligheid, geluidsisolatie, weersbestendigheid, sterkte en duurzaamheid. Ze zijn geschikt voor nieuwbouw en renovatie. 

Afnemers van de Swisspearlproducten in Nederland zijn onder meer de industrie, de sociale woningbouw en agrarische sector. Fordel: “Denk bij dit laatste aan golfplaten daken op schuren, onderdeel van ons dakassortiment.” 

Unieke producten

Tot de specifieke producten behoren een onbrandbare bouwplaat die dampopen is en naast de traditionele bouw geschikt voor houtskelet- en prefabbouw. De Swisspearl Windstopper Extreme biedt perfecte bescherming aan gevelbekledingen met een open gevelafwerking. Ook kan het tot een jaar lang dienst doen als tijdelijke gevel, in afwachting van de definitieve. 

Duurzaamheid

Duurzaamheid is ook voor Swisspearl een belangrijk punt, zeker ook in Nederland, waar strenge eisen gesteld worden aan het energielabel van gebouwen en waar een duurzaamheidskwalificatie geldt. Fordel: “Wij doen er alles aan om de producten zo duurzaam mogelijk te maken. Onze producten kan je zeer binnenkort vinden in de Nederlandse Milieudatabase. Daar krijgen ze een voetafdrukscore en kan de architect de gehele sustainability score berekenen van zijn project. Het duurzaamheidsverhaal wordt door de hele Swisspearl Groep hoog in het vaandel gedragen.”

Klik hier voor de website.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven