Gerelateerd nieuws

Toshiba Global Commerce Solutions tekent huurovereenkomst voor strategisch gelegen Prologis Park Almere

Toshiba Global Commerce Solutions (Toshiba) heeft een langdurige huurovereenkomst getekend voor 7.000 vierkante meter op Prologis Park Almere. Deze strategische stap zal de operationele efficiëntie van Toshiba vergroten en superieure service bieden aan de klanten en partners van het bedrijf in heel Europa.

Strategische locatie op Prologis Park, Almere

De faciliteit beschikt over geavanceerde technologie en een robuust voorraadbeheersysteem, waardoor Toshiba de opslag kan optimaliseren, de inventaris in realtime kan volgen en oplossingen op maat kan configureren om te voldoen aan de individuele vereisten van retailklanten en partners in heel Europa. Toshiba zet zich bovendien in voor ecologische duurzaamheid. Daarom draagt het besluit om 14 andere centra in Europa te consolideren in één enkele faciliteit aanzienlijk bij aan het bereiken van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Door de activiteiten te centraliseren kan Toshiba zijn CO2-voetafdruk verkleinen door geoptimaliseerde logistiek en energieverbruik in de toeleveringsketen. De faciliteit is volledig uitgerust met LED-verlichting en is uitgerust met zowel nieuwe als hergebruikte opslagrekken, geleverd door het Essentials-team van Prologis.

“De opening van het nieuwe Retail Operations Center vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in ons streven naar het leveren van uitzonderlijke service aan onze gewaardeerde klanten in heel Europa”, aldus Linda Scott, Executive Director of European Operations bij Toshiba Global Commerce Solutions in Europa. “De strategische ligging van het Operations Center vlakbij Amsterdam maakt toegang tot de uitstekende infrastructuur en logistieke voordelen van Nederland mogelijk, met belangrijke transportroutes in de nabijheid en gemakkelijke toegang tot internationale scheepvaartdiensten. Dit maakt het de perfecte locatie om de Europese retailactiviteiten te centraliseren, onze operationele efficiëntie te verbeteren en meer en kwalitatief betere diensten aan onze klanten en partners te bieden.”

Marijn van den Heuvel, Capital Deployment & Leasing Director bij Prologis, voegde toe: “Aangezien Toshiba hun retail solutions business wil laten groeien, is Prologis Park Almere DC4 de perfecte match. Het is ideaal gelegen voor zowel nationale als internationale distributie, dus we zijn blij hen als nieuwe klant in Nederland te mogen verwelkomen en kijken uit naar onze samenwerking.”

Prologis werd bij deze transactie geadviseerd door 1530 Real Estate en Cushman & Wakefield.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven