Gerelateerd nieuws

Ontwikkeling Laakhavens maakt belangrijke stap

In de komende 20 jaar verandert er veel in het gebied Laakhavens. Het wordt een levendig stuk stad, waar mensen met plezier wonen, werken, studeren, winkelen en ontspannen. In het hart van de Laakhavens komt een groot park waar inwoners van Den Haag kunnen sporten, elkaar kunnen ontmoeten en hun kinderen kunnen laten spelen. De Haagse gemeenteraad stemde donderdag in met de ontwikkelvisie Laakhavens Hollands Spoor, waarmee het startsein is gegeven voor de ontwikkeling van het gebied.

In de Laakhavens worden de komende twintig jaar ongeveer 9.000 duurzame nieuwbouwwoningen gebouwd. Deze woningen moeten geschikt zijn voor veel groepen Hagenaars, zoals gezinnen, studenten en starters, samenwonende stellen, maar ook ouders waarvan de kinderen uit huis zijn en ouderen. De nadruk ligt op compacte woningen, waarmee ook ingespeeld wordt op het toenemende aantal één- en tweepersoonshuishoudens.

Wethouder Robert van Asten (Stedelijke Ontwikkeling): “Er komen hier duurzame wijken waar de inwoners van Den Haag nog heel lang van kunnen genieten. Ik ben er trots op dat we in dit gebied ongeveer 9.000 woningen gaan toevoegen. Maar net zo belangrijk zijn de speelplekken, parken en scholen die daarbij horen. Daarmee wordt het een echte Haagse stadswijk.”

De toekomst van Laakhavens bepalen we samen

De ontwikkelvisie Laakhavens is samen met bewoners, ondernemers, ontwikkelaars, natuurverenigingen en bedrijven gemaakt. Ook de komende jaren zal dat nog het geval zijn, in samenwerking met de buurt, eigenaren, ondernemers, ontwikkelaars en andere betrokkenen. Van Asten: “De komende twintig jaar zijn we nog bezig in dit gebied, dus het is zeker niet het laatste moment dat we hierover met de stad in gesprek gaan. Deze ontwikkelvisie is een startpunt. Een stad verandert behoorlijk in twintig jaar, net als haar bewoners. Daarom blijven we gedurende het hele proces in gesprek met de stad.”

Maquette CID

De ontwikkeling in de Laakhavens is onderdeel van een grotere gebiedsontwikkeling. De komende tijd worden er plannen en ontwikkelingen gepresenteerd in het gebied tussen de drie grote stations (Centraal Station, Station Hollands Spoor en Station Laan van NOI). Dit gebied noemen we het Central Innovation District (CID). Voor dit hele gebied is een maquette gemaakt, waar je in één opslag kunt zien wat alle plannen zijn. De maquette is van 19 december t/m 19 januari te bezoeken in het Atrium van het stadhuis.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven