Gerelateerd nieuws

abrdn verhuurt locatie op bedrijventerrein Greenport Venlo aan Rhenus Road

Vermogensbeheerder abrdn heeft namens een van haar fondsen, EPGF (Aberdeen Standard European Property Growth Fund LP), een duurzame herontwikkelingsovereenkomst gesloten met logistiek specialist Rhenus Road. Voordat het bedrijf zijn intrek neemt, wordt het pand, dat gelegen is aan de Tasmanweg 2 in Greenport Venlo, op verzoek van Rhenus herontwikkeld tot een BREEAM Excellent en Well Silver gebouw. 

De herontwikkeling start morgen en moet in het derde kwartaal van volgend jaar zijn afgerond. Dan staat er een gebouw van 33.000 vierkante meter dat is onderverdeeld in 16.000m2 warehouse, 12.000 vierkante meter overslag, 1.400m2 kantoor, 3.300m2 mezzanine-ruimte en parkeerplaatsen voor vrachtwagens en auto’s met elektrische oplaadpunten.    

“Dankzij de herontwikkeling tot een BREEAM Excellent en Well Silver niveau betrekt Rhenus Road een zeer duurzaam distributiecentrum”, aldus Dominique Schillings, Hoofd Asset Management Nederland bij abrdn. “Duurzaamheid staat bij abrdn centraal, zowel bij het ontwikkelen van vastgoed als bij het onderhouden van relaties. Het contract dat we met Rhenus Road hebben afgesloten voor dit pand heeft een looptijd van 20 jaar.”  

Rhenus is blij met de locatie in Venlo. “Deze vestiging vlak aan de snelweg vormt een belangrijke schakel in ons internationale groupage 2.0 netwerk. Vanuit Venlo rijden we gemakkelijk naar andere landen of overslagcentra in Europa. Voor overslag krijgen we 12.000 m2 tot onze beschikking. Daarnaast kunnen we onze klanten in Venlo een aan transportgerelateerde opslag bieden van 16.000 m2. Bovendien hebben we hier alle ruimte om de samenwerking met andere Rhenus- divisies vorm en inhoud te geven en om mee te groeien met onze klanten”, aldus Michael van Ooijen, regional manager bij Rhenus. “Na de herontwikkeling zal het pand aan onze specifieke behoeften en wensen voldoen.”

abrdn werd voor deze transactie commercieel bijgestaan door JLL en M2 Real Estate. Rhenus Road werd hiervoor bijgestaan door VSR Vastgoed Advies. Savills adviseerde abrdn bij het technische traject, Volantess adviseerde Rhenus Road bij het technische traject en DLA Piper Nederland begeleidde abrdn gedurende het juridische proces.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven