Gerelateerd nieuws

Alphatronics ontzorgt installateur én eindgebruiker

“Contact met de markt is essentieel” Alphatronics is in 1978 opgericht als fabrikant van inbraakdetectiesystemen. Deze productgroep is nog steeds de grootste pijler onder het bedrijf. Producten voor inbraakdetectie worden in Nederland ontwikkeld en gefabriceerd en bieden de installateur én eindklant een belangrijke meerwaarde. In de loop der jaren is Alphatronics ook distributeur geworden van videobewakings- , toegangscontrole – en brandbeveiligingsproducten waaronder het Spaanse merk Detnov.

“De installateur vindt dus vier productgroepen onder één dak en daarmee ontzorgen we hem in belangrijke mate,” zegt Jos Herrebrugh. Hij is sinds 2013 algemeen directeur maar daarnaast zeer betrokken bij en eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. “We ontwikkelen graag innovatieve producten met een meerwaarde voor de klant. Zonder dat het klantspecifieke maatwerkproducten zijn, sluiten onze oplossingen zeer nauw aan bij de vragen en behoeften die er in de markt leven. Dat is ons grote onderscheid ten opzichte van andere spelers in de markt. Contact met de markt is essentieel. Je kunt niet simpelweg dingen achter de tekentafel bedenken en die op de markt brengen.”

Eén van die ontwikkelingen waar Herrebrugh op doelt, is de modulair opgebouwde en eenvoudig uitbreidbare UNii centrale. Herrebrugh: “Deze is multitoepasbaar en daarin zit de grote winst voor zowel de installateur als de eindgebruiker. De monteur heeft maar één systeem in zijn bus en als een bepaald onderdeel ontbreekt, hoeft hij niet eerst terug naar de zaak om het op te halen. Dat scheelt veel onnodige reistijd. Ook bij systeemuitbreidingen is vervanging niet nodig. Door middel van licenties is de UNii eenvoudig (op afstand) uit te breiden. Geen overbodige luxe in deze tijd van personeelskrapte. Groot voordeel is bovendien dat de installateur zijn voorraad kan beperken.”

Een andere nieuwe ontwikkeling op het gebied van inbraakbeveiliging is de volledige integratie van de mistgenerator die een zeer dichte mist verspreidt als ongewenst bezoek een greep in de kassa doet of bijvoorbeeld een sigarettenautomaat probeert te kraken. Het zicht wordt hem of haar direct ontnomen.

Ondersteuning

Herrebrugh: “Afnemers van onze producten zijn de installateurs die ermee werken en het contact met de eindgebruikers onderhouden. Eindklanten zijn particulieren maar ook zakelijke klanten zoals eigenaren van bedrijfspanden of een groot distributiecentrum. Hun risicoprofiel loopt uiteen, van laag tot hoog.” Installateurs worden via onder meer in-huistrainingen en e-learning op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving. Herrebrugh: “Ook krijgen ze producttraining zodat ze onze producten efficiënt kunnen installeren, servicen en onderhouden, zodat ze voor vragen niet op Alphatronics hoeven terug te vallen en het werkproces wordt bespoedigd. Ook handig voor de eindklant.” De installateurs maken zelf afspraken met de eindklant als het gaat om alarmopvolging. De meeste Alphatronics installateurs zijn getraind en gecertificeerd volgens BORG en/of VEB.

Op afstand

Herrebrugh: “De nieuwe trend is onderhoud en service op afstand. Ook daarin zijn onze installateurs bedreven. De installateur kan in geval van een storing op afstand een diagnose stellen en hoeft dus altijd naar de eindklant.

Bovendien heeft remote maintenance (onderhoud op afstand) als voordeel dat je voorspellingen kunt doen over de te verwachtte kosten en de eindgebruiker weet welke investeringen hij over een bepaalde tijd moet doen. Bijvoorbeeld wanneer accu’s moeten worden vervangen. Het spreekt voor zich dat dit enorm veel tijd en dus geld kan besparen. Het werk verloopt efficiënter en het kan met minder mensen.”

 

Bezoek ons op standnummer B.11

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven