Gerelateerd nieuws

Altijd grip op de energiestromen 

Belimo Servomotoren BV is continu op zoek naar nieuwe technologieën, toepassingen en diensten met een toegevoegde waarde voor installateurs, adviseurs én eindgebruikers. Belimo RetroFIT+ is hiervan een uitstekend voorbeeld. Deze oplossing bespaart veel installatietijd, reduceert de energiekosten en voorkomt (tijdelijke) uitval van de installatie! De producten van Belimo dragen flink bij aan de klimaatdoelstellingen van de Nederlandse en Europese overheid. Het verbruik van energie, natuurlijke grondstoffen en de CO2 uitstoot moeten aanzienlijk naar beneden. Nederland moet in 2050 klimaatneutraal zijn. 

Belimo RetroFIT + 

Om de energietransitie te kunnen realiseren, worden onder meer zonnepanelen, isolatie of warmtepompen aangebracht. Belimo RetroFIT+ doet hier nog een flink schep bovenop met opwaardering van haar HVAC-veldapparatuur voor verwarming, ventilatie en koeling. RetroFIT+ leidt tot betere energie-efficiëntie en minder CO2-uitstoot. 

Een ‘groene’ HVAC-installatie met zo min mogelijk inspanningen en kosten is volgens managing director Richard Daamen van Belimo heel goed mogelijk. ”Meer comfort, een beter binnenklimaat en minder energieverbruik gaan prima samen. Regeltechniek speelt een sleutelrol bij het snel omvormen van “grijze” HVAC- installaties tot “groene” klimaatsystemen. Dankzij RetroFIT+ worden installaties met een laag energielabel betrouwbaar en (kosten)efficiënt opgewaardeerd.” 

Slimme oplossingen 

Belimo’s slimme oplossingen voor regelkogelkranen en aandrijvingen in HVAC-installaties leveren flinke besparingen op. In veel bestaande gebouwen zijn de HVAC-installaties verouderd en ze zijn meestal anders ontworpen dan de huidige generatie. Bovendien komt het regelmatig voor dat kleppen niet (meer) goed sluiten waardoor er continu stroming in de installatie laatsvindt, ook op momenten dat dit niet gewenst is. Hierdoor blijven pompen onnodig water verplaatsen waardoor er teveel energie en water verspild wordt.  Ook kan lekkage ontstaan. RetroFIT+ is de oplossing om energievernietiging tegen te gaan. 

Door in de hoofdleiding van deze installaties een Belimo Energy Valve™ te plaatsen, wordt exact in beeld gebracht waar de energie door de installatie stroomt en waar het (eventueel) verloren gaat. Op basis van deze gegevens kunnen ‘defecte’ kleppen eenvoudig worden getraceerd. De Belimo Energy Valve zorgt voor een juiste inregeling en een flinke efficiëntieslag. Het vervangen van leidingen is veelal hierdoor niet meer nodig.

Energiestromen zichtbaar 

Belimo’s oplossingen maken de energiestromen in een gebouw zichtbaar, waarbij de gebruiker en het GBS (Gebouw beheersysteem)i n één netwerk worden samengebracht, en dit verhoogt het comfort, de veiligheid en de transparantie in geklimatiseerde gebouwen. De werking wordt geoptimaliseerd, het totale energieverbruik verminderd. De koppeling van afzonderlijke componenten wordt eenvoudig gerealiseerd met bussystemen door het hele gebouw, die onderling informatie uitwisselen. De gebruiker heeft onbeperkte toegang tot controle, terugkoppeling en parameters op de afzonderlijke kleppen. Zonering maakt het systeem nog efficiënter omdat er op specifieke ruimte gestuurd kan worden. 

Niet meer zoeken 

Belimo heeft een breed aandrijvingsassortiment speciaal voor de renovatie van bestaande waterzijdige installaties. RetroFIT+ aandrijvingen bieden alles wat nodig is voor motorisering van verschillende types regelafsluiters. Zoeken naar een geschikte adapter voor de montage hoeft niet meer. De universele klepaandrijvingen passen altijd op armaturen van de meest uiteenlopende fabricaten en series. Een ideale oplossing voor het geval de regelafsluiter nog prima werkt maar de aandrijving kapot is en de fabrikant niet meer te achterhalen is. Alleen al in Nederland zijn er meer dan twintig verschillende regelafsluiterfabricaten. Richard Daamen: ”In de meeste renovatieprojecten zijn deze zo gedateerd dat de fabrikant of niet meer bestaat of het type aandrijving niet meer geleverd wordt. Met alle gevolgen van dien. RetroFIT+ bespaart veel tijd en ruimte in het magazijn, onnodige kosten en voorkomt tijdelijke uitval van de installatie.” 

Customized Products 

Belimo Customized Products levert prefab lucht- en waterzijdige aandrijvingen op de bouwplaats. Denk aan klantspecifieke kabels en connectoren. Ook op het gebied van hydrauliek biedt Belimo meerwaarde door het leveren van voorgemonteerd leidingwerk, voorgemonteerde bochten, beugels , koppelingen of ander fittingwerk aan de regelafsluiters en kogelkranen.

Klik hier voor de website.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven