Gerelateerd nieuws

Arkéa REIM neemt kantoorgebouw in Arnhem over van Forma Real Estate Funds

Arkéa REIM, een Franse investeringsmaatschappij, heeft het kantoorgebouw aan de Meander 1061 in Arnhem gekocht van Forma Real Estate Funds. Arkéa REIM, in samenwerking met Arkéa Real Estate en Sienna Real Estate, kocht het pand namens het Transitions Europe SCPI Fund en is daarmee de tweede aankoop in Nederland. 

 

Het pand is een duurzaam kantoorgebouw (energielabel A++) dat in 2010 op maat is gebouwd als hoofdkantoor voor huurder Eiffel B.V. Eiffel – een toonaangevend bedrijf in de advies-, interim- en detacheringsmarkt – heeft onlangs haar huurcontract voor lange termijn verlengd.

 

Het kantoorgebouw heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van 5.708 m² en 153 parkeerplaatsen op eigen terrein. Het kantoorgebouw is gelegen op het Bedrijvenpark IJsselloord II, een dynamische bedrijfslocatie met bedrijven als PWC, Beslist.nl, Dekra, BDO en Goldbeck. Als gevolg van veel transformaties van verouderde kantoren naar woningen is de vraag naar hoogwaardige kantoren in Arnhem groter dan het aanbod op centrale locaties. Door het ontbreken van een grotere, duurzame voorraad op centrale locaties is de opname van kantoorruimte op bedrijventerreinen zoals IJsselloord II sterk gegroeid. 

 

Forma Real Estate Funds werd bij deze transactie commercieel geadviseerd door CBRE en juridisch bijgestaan door Dentons. Arkéa Real Estate werd geadviseerd door haar lokale investeringsmanager Sienna Real Estate, juridisch bijgestaan door Greenberg Traurig en technisch geadviseerd door Drees & Sommer. 

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven