Gerelateerd nieuws

VVD Tweede Kamerlid Peter de Groot op uitnodiging van Binnenklimaat Nederland op bezoek bij Brink Climate Systems

Onlangs was VVD Tweede Kamerlid Peter de Groot op onze uitnodiging te gast bij Brink Climate Systems. We waren zeer verheugd om de heer de Groot te mogen ontvangen. Samen met voorzitter Wouter Wijma, Walid Atmar en Luuk Soolsma die Binnenklimaat Nederland vertegenwoordigden kreeg hij hier een rondleiding van Brink-directeur Anton Hans. Tijdens de rondleiding heeft de Woordvoerder Wonen en Bouwen uitleg gekregen over de ontwikkeling en werking van ventilatie en ventilatie-verwarmingssystemen. Zo heeft hij het proces van onderzoek en testen tot aan productie in de fabriekshal kunnen ervaren.

Peter de Groot benadrukt: “Goede ventilatie in huis is van groot belang. Minimaal de helft van de huizen in NL heeft geen goede ventilatie om zomaar extra te isoleren. Sinds 2006 is mechanische ventilatie verplicht bij nieuwbouw en zijn 3 van 10 huizen hiervan nu voorzien. Huizen van voor 2006 hebben natuurlijke ventilatie.

In april is mijn motie aangenomen dat er meer aandacht moet zijn voor het aspect ventilatie bij isoleren. Huizen van voor 1970 zijn minder geïsoleerd dus daar is veel te winnen. Het Nationaal Isolatie Programma gaat met in totaal 4 miljard hier een grote bijdrage aan leveren. Essentieel is dat we deze huizen door te isoleren niet potdicht maken maar ook ventilatie maatregelen nemen. Dit om gezondheidsproblemen in de toekomst te voorkomen.”

Het werkbezoek was de ideale gelegenheid om aan een betrokken kamerlid te laten zien welke geavanceerde systemen voor gezonde lucht en maximale energiebesparing we als branche te bieden hebben. Daarnaast is er gesproken over het belang van ventilatie voor een gezond leefklimaat en hoe we ervoor kunnen zorgen dat dit voldoende aandacht krijgt bij het verduurzamen van woningen. Wij vonden het een geslaagd werkbezoek en hopen dat dit bijdraagt aan het zetten van de volgende stap met het beleid om zowel te verduurzamen als het binnenklimaat te verbeteren.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven