Gerelateerd nieuws

Breed aanbod brandwerend glas voor elke situatie

Pyrobel presenteert nieuwe productserie op Bouwbeurs 2023

AGC Pyrobel levert duurzame en kwalitatief hoogstaande oplossingen als het gaat om brandwerend glas. De producten zijn circulair en voorzien van de hoogst haalbare certificering. Op de Bouwbeurs 2023 wordt het nieuwste product getoond in de Pyrobel serie. Marketing- en salesmanager Jan Liebeton: “Wij bieden het breedste assortiment brandwerend glas dat momenteel op de markt is.”

Pyrobel heeft een enorme ervaring en deskundigheid. Liebeton:Wij zijn zo’n veertig jaar geleden begonnen als pionier op het gebied van brandwerend glas. Onze producten voldoen aan alle geldende brandwerendheidsklasses en worden in nauw overleg met marktpartijen en afnemers ontwikkeld. We spelen doorlopend in op veranderende behoeftes en wensen.”

IJzersterk punt van Pyrobel is de combinatie van brandwerend en ‘’gewoon’’ glas.  Liebeton: “AGC richt zich op een compleet gebouw, of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of herontwikkeling. Wij stemmen de producten op elkaar af zodat je bijvoorbeeld geen kleurverschillen krijgt en hebben een zeer breed aanbod. Bijvoorbeeld glas voor zonnepanelen of brandwerend glas met goede thermische isolatie en zonnewarmtereflectie. Daarmee spelen we in op de steeds warmere zomers.” Op Pyrobelproducten rust tien jaar garantie.

Vérder kijken

Volgens Liebeton doen ontwerpers en opdrachtgevers, gebouweigenaren- en exploitanten er goed aan om vérder te kijken dan de wettelijke vereisten. “Die leggen vast wat minimaal nodig is. Je moet altijd kijken naar de functies van het gebouw en door wie het wordt gebruikt. Een voorbeeld. Volgens de wet moet je in een verzorgingstehuis in geval van brand kunnen vluchten met een snelheid van een meter per seconde. Dat is veel te weinig als je bedenkt dat je met oudere mensen hebt te maken die slecht ter been zijn of bedlegerig. Het verzorgingstehuis in dit voorbeeld moet extra maatregelen nemen boven op de wettelijke norm voor vluchtwegen. Wettelijke basis voor brandwerend glas is NEN-norm 6069. Maar in de praktijk kunnen er toch verschillen zijn, bijvoorbeeld als het gaat om compartimentsgrenzen, omdat de norm dat deels overlaat aan de ontwerpers. Ontwerpers en opdrachtgevers zijn zich er gelukkig steeds meer van bewust dat ze beter verder kunnen kijken dan wat de wet voorschrijft.”

Duurzaam

Pyrobel is als enige in Nederland Cradle to CradleTM  gecertificeerd met het hoge niveau Zilver. Dit garandeert duurzamheid wat betreft hergebruik van materialen, gebruik van hernieuwbare energie, efficiënt watergebruik en beperking van CO2-uitstoot. De producten zijn volledig circulair en voldoen aan de richtlijnen voor beperking van gevaarlijke stoffen.

Productkiezer

Pyrobel begeleidt haar klanten met expertise en uitgebreide specialistische advisering. Klanten kunnen terecht voor een brandwerendheidstest. Op de gebruiksvriendelijke website www.agc-pyrobel.com staat bovendien een productkiezer met veel technische informatie waarmee (potentiële) afnemers snel inzicht krijgen in de verschillende Pyrobelproducten. Op de productkiezer kun je elke gewenste afmeting of gewenste toepassing invoeren. Aan de hand daarvan wordt een advies voor de passende glassoort gegeven en kun je een ontwerp of offerte maken. De producten zijn aangepast aan de meest recente testuitslagen, wettelijke vereisten en actualiteit.

Bouwbeurs

Tijdens de Bouwbeurs presenteert Pyrobel de nieuwe productserie Pyrobel T voor grote afmetingen, van 4,5 meter hoog tot 2 meter breed. De producten zijn getest voor de praktijk. Pyrobel-T is gehard gelaagd glas met gel tussenlagen en volledig aanpasbaar. Dit hoogwaardige glas biedt een ongeëvenaarde doorzichtigheid met 87% lichttransmissie en is daarmee goed geschikt voor buitengevels. Liebeton: “Daarnaast presenteren we Pyrobel-Fineo. Een ruit met de isolatie van drievoudig glas, maar dan veel dunner. Economisch voordeel is dat het glas wordt geplaatst in gangbare kozijnprofielen. Voor de nieuwe Pyrobel-Fineo hoeven dus geen nieuwe kozijnen gemaakt te worden. Dat scheelt flink in de kosten.”

AGC Pyrobel

Pyrobel is onderdeel van AGC Europe, ’s werelds wijd grootste glasproducent. Afnemers van Pyrobel zijn glasplaatsende bedrijven, gevel- en interieurbouwers en aannemers. De producten worden in Nederland verspreid via negentien verdelers. Liebeton: “Omdat wij zelf produceren, hebben we het gehele productieproces in eigen hand waardoor we minder last hebben van materiaaltekorten of lange levertijden.”

 

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven