Gerelateerd nieuws

Continu controle over brand- en vluchtveiligheid

Hoe houd je brand- en vluchtveiligheid op het hoogst haalbare niveau?

Bewoners, medewerkers, studenten, bezoekers: iedereen in een gebouw moet zich veilig kunnen voelen. Zeker waar grote aantallen mensen bij elkaar komen of verblijven, is brandveiligheid essentieel. Maar hoe houd je de brandveiligheid op het hoogst haalbare niveau? En hoe ga je om met complexe situaties, bijvoorbeeld wanneer sprake is van meerdere gebouwen op verschillende locaties?

Verzekerd zijn van maximale brandveiligheid

Brand- en vluchtveiligheidsmiddelen kunnen mensenlevens redden – mits zij 100 procent functioneren. Periodieke checks helpen om ze in hun optimale staat te houden. Vervelend genoeg neemt de inzetbaarheid tussentijds toch weer af. Dat kan door verkeerd gebruik, schade, vandalisme of simpelweg door onnadenkendheid. Binnen één jaar na onderhoud valt zelfs 15 procent uit, zo becijferde de Federatie Veilig Nederland. Over de redenen is geen exact uitsluitsel. 100 procent zekerheid inbouwen voor de brand- en vluchtveiligheid is echter wél een belangrijk streven en daar komt Safety Connect om de hoek. Dankzij Safety Connect heb je de mogelijkheid de inzetbaarheid van de brandveiligheidsmiddelen tot in detail te monitoren. Realtime en 24/7. Hierdoor kun je (proactief) afwijkingen signaleren en uitval voorkomen. Zo krijg je grip op het maximaliseren van  brand- en vluchtveiligheid.

Neem bewust en actief besluiten over je brandveiligheid.

Safety Connect maakt gebruik van een nieuwe generatie ‘slimme’ brand- en vluchtveiligheidsmiddelen die voorzien zijn van sensoren. Daarmee verzamelen zij continu gegevens van hun status, die je vervolgens terugziet op een overzichtelijk dashboard. In één oogopslag heb je daardoor altijd een zeer compleet beeld van de brand- en vluchtveiligheid; ook in complexe situaties met verschillende locaties. Zijn er afwijkingen? Dan ontvang je een notificatie. Is er een acuut onveilige situatie? Dan krijg je een alert, inclusief de oproep om direct op te treden. Welke inzet nodig is om de situatie op te lossen, kan door onze experts opgepakt worden. Safety Connect geeft je dus grip op de brandveiligheid en de mogelijkheid bewust en actief te handelen. Een geruststellende zekerheid wanneer het om mensenlevens én de reputatie van je organisatie gaat.

Maak het beheer efficiënt en effectief

Safety Connect biedt 24/7 overzicht, inzicht en controle voor brand- en vluchtveiligheid. Je hebt onder alle omstandigheden een actueel beeld van de status van je veiligheidsmiddelen. Ook hoe beheer is ingericht bepaal je met professioneel advies vanuit Saval. Wanneer een interventie noodzakelijk is, hoef je geen seconde te verliezen. Alle tools heb je in handen om de brandveiligheid altijd op het hoogste niveau te houden. Aantoonbaar; want Safety Connect registreert alle afwijkingen en handelingen zijn herleidbaar en daarmee te verantwoorden. Ook in het geval van complexe beheer situaties. Zo maakt Safety Connect het beheer van je brand- en vluchtveiligheidsmiddelen efficiënt en effectief.

Safety Connect: zo werkt het

Bekijk hier hoe Safety Connect werkt en neem contact op met de professionals van Saval brandbeveiliging. Of bezoek ons op de vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer (Hal 10, vlak bij de ingang). Onze professionals staan voor je klaar.

www.saval.nl

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven