Gerelateerd nieuws

De route naar een duurzaam bedrijfspand

Begin 2021 is er veel veranderd onder de ‘motorkap’ van het stelsel energieprestaties gebouwen. Nieuwe bedrijfspanden moeten al ‘bijna’ energieneutraal worden gerealiseerd. Ook bestaande bedrijfspanden krijgen in toenemende mate te maken met hogere eisen ten aanzien van energiezuinighei. Zowel vanuit Nederland als vanuit Europa komt er meer wetgeving aan.

 

Verduurzaming bedrijfspanden

Veel ondernemers en gebouweigenaren moeten nog wennen aan het nieuwe stelsel voor energiezuinige gebouwen (BENG). In deze masterclass wordt er in gesprek gegaan met experts en leer je alles wat je moet weten over energiezuinige nieuwbouw, verduurzaming van bestaande bedrijfspanden en te verwachten nieuwe wet-en regelgeving. Aan de hand van een casus wordt geschetst hoe ABN AMRO kan helpen bij een toekomstbestendige verduurzamingsaanpak van bedrijfspanden.

Meer informatie

Lees ook de publicatie ‘Tekort installateurs vertraagt verduurzaming van de stad‘ waarin wordt ingegaan op het arbeidstekort in de installatiesector waardoor de verduurzaming van woningen en gebouwen vertraging oploopt.

 

In gesprek

Op allerlei podia en platforms gaan de experts en vertegenwoordigers tijdens evenementen in gesprek met ondernemers en anderen over actuele onderwerpen. Zij praten over zaken als duurzaam ondernemen, circulaire economie, vastgoed en social impact.

Bekijk de video’s of beluister de podcasts

 

Lees verder in de bouwsector

Na een aantal jaren flink groei, kromp de Bouwsector ten gevolge van stikstof en PFAS en de coronacrisis vergroot de terugval. De noodzaak voor nieuwbouw, onderhoud en verduurzaming blijft. Duurzaamheid en milieu zullen in de toekomst een steeds grotere impact hebben op de bouw. Bekijk het overzicht van alle artikelen.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven