Gerelateerd nieuws

De toekomst van de Haagse stationsgebieden tentoongesteld in het Atrium

Hagenaars die geïnteresseerd zijn in de toekomst van hun stad kunnen de komende weken hun hart ophalen. De toekomst van het gebied tussen de drie grote Haagse intercitystations staat tot en met 19 januari tentoongesteld in het Atrium van het stadhuis. Gedurende de hele maand kunnen geïnteresseerden de maquette bekijken. Op verschillende dagen staan er ook medewerkers van de gemeente bij om ieders vragen te beantwoorden.

De maquette laat de ontwikkelingen zien rondom station Den Haag Centraal, het Beatrixkwartier, station Laan van NOI, de Schenk en station Hollands Spoor naast de Laakhavens. Het gebied wordt ook wel het ‘Central Innovation District’ (CID) genoemd. Het is namelijk het economische hart van Den Haag en de regio. Nu al levert het gebied werk voor bijna 80.000 mensen en telt het 30.000 studenten. Er wonen 45.000 mensen in het gebied in 23.000 woningen. De komende jaren is de verwachting dat het Central Innovation District met 20.000 woningen zal groeien. Er wordt gerekend op ongeveer 640.000 m2 aan nieuwe kantoren en 255.000 m2 aan commerciële en maatschappelijke voorzieningen. 

Wethouder stedelijke ontwikkeling Robert van Asten is verheugd over de expositie: “De komende jaren verandert er veel in het gebied rondom de Haagse intercitystations. Met deze maquette kunnen we Hagenaars laten zien hoe dat eruit kan komen te zien. Maar we willen ook uitnodigen tot gesprek. Mensen moeten hun vragen en ideeën over de toekomst van onze stad kunnen delen. Dat gesprek is ontzettend belangrijk en moeten we de komende jaren blijven voeren.”

Samen met de stad

Op 22 december en 3, 5, 10, 12 en 17 januari tussen 12.30 en 13.30 uur kan iedereen met vragen of ideeën over de ontwikkelingen in de stationsgebieden terecht in het Atrium. Op die momenten staan er medewerkers van de gemeente klaar rondom de maquette. Ook na deze inloopmomenten zal de maquette gebruikt blijven worden in gesprekken met de buurt. Bijvoorbeeld over de plekken waar gebouwd kan worden, maar ook waar mensen ruimte zien voor kantoren, scholen, winkels, speelterreinen en plekken om te ontspannen.

De maquette werd voor het eerst gebruikt bij de ‘CID-dagen’ in oktober, waar inwoners en toekomstige inwoners konden meepraten over de toekomst van het gebied.

Den Haag groeit

Er wordt verwacht dat Den Haag de komende tien jaar 50.000 nieuwe inwoners erbij krijgt. De gemeente ziet drie gebieden waar er mogelijkheid is voor grootschalige woningbouw: het CID, de Binckhorst en Zuidwest. Samen met de omgeving worden er plannen gemaakt om deze gebieden te ontwikkelen tot een duurzaam, economisch, innovatief, leefbaar en inclusief onderdeel van de stad. Daarbij horen ook een uitstekende bereikbaarheid en internationale aantrekkingskracht.

Lees de uitgebreide plannen voor het Central Innovation Disctrict op: www.denhaag.nl/cid.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven