Gerelateerd nieuws

Diensten EAL eenvoudig te implementeren in bestaande beheerssystemen | Eén toegangscontolesysteem faciliteert deelbeheer per pand

Stel: je bent eigenaar van onroerend goed en je hebt diverse bedrijfspanden in je bezit, die worden verhuurd aan verschillende ondernemers. Ze hebben allemaal een pasje om hun bedrijf binnen te komen. Maar hoe hou je bij wie welk pasje heeft en wie er naar binnen mag? Hoe garandeer je de veiligheid van de huurders?

EAL in Apeldoorn levert een applicatie waarmee de eigenaar van het onroerend niet alleen de toegangscontrole regelt maar ook andere diensten. Met deze dienst speelt EAL in op een veelvoorkomende vraag vanuit de markt: hoe lossen we toegangscontrole op, zonder inzet van al te veel (balie)personeel?

Commercieel directeur Jean Paul Vos en sales employee Glenn van den Berg: “Ons systeem faciliteert gebouweigenaren en huurders met deelbeheer per pand. Het is de paraplu waaronder verschillende diensten vallen en die de gebruiker naast het gebouwspecifiek beheer ook het totaaloverzicht biedt. Naast toegangscontrole kun je bijvoorbeeld ook denken aan parkeerbeheer, het reserveren van ruimtes om te vergaderen of een lunch. En dat alles met één applicatie. Het systeem werkt bij panden op verspreid staande locaties maar ook bijvoorbeeld heel goed in een bedrijfsverzamelgebouw met meerdere ondernemingen. Toegangscontrole via de telefoon is momenteel sterk in opmars, hoewel de traditionele pas voorlopig nog wel zal even zal blijven bestaan. Bijvoorbeeld in de zorg, waar je vaak een duidelijke identificatieplicht hebt.”

Specialist

Electronic Applications Laboratory begon in 1972 al met het zelfstandig ontwikkelen van hard- en software en stamt daarmee, zoals Vos het uitdrukt, uit de “digitale oertijd”. Het familiebedrijf was destijds duidelijk voorloper op digitaal gebied. Vos: “Wij hebben ons in de loop der jaren ontwikkeld tot een specialist op het gebied van toegangscontrolesystemen, mobiele datacommunicatie en voicerecording, dat digitale, analoge en VOIP telefoonlijnen combineert in één voice logging systeem. Voor luchthaven Schiphol hebben we het taxiregulatiesysteem ontwikkeld, voor brandweer en politie voertuigvolg- en datacommunicatievolgsystemen. Wij zijn sterk vertegenwoordigd in zorginstellingen en (academische) ziekenhuizen, waaronder Erasmus MC en UMC Utrecht.” Van den Berg: “Onze mensen spreken de taal van de sectoren waarin we werken. Wij zijn sterk in slimme sectorspecifieke oplossingen zoals kledinguitgiftesystemen voor de zorg en één applicatie voor sleutelbeheer voor bijvoorbeeld medicijnkarren- en kasten.” Alle diensten van EAL zijn gecertificeerd volgens de strenge eisen van ISO 27001 (informatiebeveiliging) en VCA en voldoen bovendien aan de wetgeving op het gebied van privacy.

Samenhang

Vos: “Vroeger bestond onze dienstverlening uit aparte, op zichzelf staande onderdelen. Onze rol is nu sterk veranderd. De markt vraagt nu om oplossingen die worden ontwikkeld in samenwerking met andere diensten en producten. Onze afnemers zoeken producten die makkelijk aansluiten op reeds bestaande en andere beheerssystemen. Ons sterke punt is dan ook dat wij onze diensten koppelen aan bovenliggend systemen. Vroeger verleenden we onze diensten apart maar nu eist men steeds meer dat we oplossingen bieden met anderen, waarbij we deel uitmaken van een groter geheel en de dienstverlening in samenhang wordt bekeken.” Van den Berg: “Groot voordeel van onze oplossingen is dat ze schaalbaar en makkelijk uitbreidbaar zijn en meegroeien als het bedrijf van de opdrachtgever opschaalt, en randzaken aan zijn beheerapplicatie toevoegt zoals parkeren of sleutelbeheer. Het gaat om veel méér dan alleen een applicatie waarmee je de deur kunt opendoen.”

EAL traint eindgebruikers en installateurs waarmee wordt samengewerkt en kan haar afnemers alles vertellen over wat er uit oogpunt van veiligheid en privacy wel en niet mag, bijvoorbeeld de wettelijke bewaartermijn van toegangsgegevens. Vos: “Er kan technisch gezien al heel veel, bijvoorbeeld handpalm-, iris- of gezichtsherkenning. Maar sommige oplossingen zijn in verband met de privacygevoeligheid alleen voor een select segment geschikt. Het is niet zozeer de vraag wat kan maar wat mag.”

 

Bezoek ons op standnummer E.01

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven