Gerelateerd nieuws

E-learning landrechten voor beleggers

De SER heeft een e-learning uitgebracht over het thema landrechten in het kader van internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO). In deze online leeromgeving krijgen institutionele beleggers via presentaties van experts informatie over landrechten en hoe hier mee om te gaan als belegger.

In beleggingen kunnen risico’s voorkomen die te maken hebben met landrechten. De e-learning ‘landrechten’ gaat in op deze risico’s en acties die ondernomen kunnen worden om de risico’s te voorkomen. De e-learning bestaat uit 10 lessen in de Engelse taal. De lessen kunnen in volgorde worden bekeken en onafhankelijk van elkaar, waardoor er makkelijk genavigeerd kan worden naar een thema waar de meeste interesse naar uitgaat.

De e-learning gaat in op achtergrondinformatie over landrechten en de relevantie daarvan voor institutionele beleggers, evenals  op specifieke risico’s zoals landroof, rechtenschendingen van inheemse bevolkingen en van vrouwen. Deze risico’s zijn gelinkt aan andere ESG-thema’s, zoals biodiversiteit en klimaat. Tot slot maakt een aantal praktijkvoorbeelden deel uit van de aangeboden informatie. De e-learning levert waardevolle inzichten op die gebruikt kunnen worden bij het due diligence-proces, bij het voeren van engagement met bedrijven waarin wordt belegd en helpt met het voldoen aan de wettelijke verplichtingen van de Europese Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD).

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven