Gerelateerd nieuws

Eisen kantoorpand

Vanaf 1 januari 2023 mag een gebouw niet meer als kantoor gebruikt worden, als het niet voldoet aan energielabel C. Bij een combinatiefunctie van industrie en kantoor geldt deze verplichting niet. Deze verplichting is opgenomen in het Bouwbesluit 2012 en houdt in dat als een kantoorgebouw vanaf 1 januari 2023 niet voldoet aan energielabel C, het pand niet meer gebruikt mag worden als kantoor. Energielabel C houdt in een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per mper jaar. 

Wordt het gebouw gebruikt voor industrie en is daarin de kantoorruimte gevestigd, dan wordt het kantoor aangemerkt als nevenfunctie en is er geen energielabel C-verplichting. Het gebruik van het kantoor moet dan wel gericht zijn op de administratie van de aanwezige industrie.  

Via deze infographic kun je eenvoudig zien of de verplichting ook voor jouw bedrijf geldt.

Wil je meer lezen over de verplichting, ga dan naar: rvo.nl.

Wil je meer lezen over hoe je ondersteuning kunt krijgen om te komen tot een energielabel C? Lees dan het item over de subsidie verduurzaming en energiebesparing in de nieuwsbrief van 24 februari 2022 of ga direct naar Subsidieregeling Verduurzaming MKB.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven