Gerelateerd nieuws

Energiebesparende isolatiemaatregelen SEEH VVE

Wilt u met uw Vereniging van Eigenaars (VVE) uw gebouw(en) energiezuiniger maken? Dan komt u in aanmerking voor de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH). Voorwaarde is dat u 2 of meer energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoert.

U vraagt subsidie aan voor onderstaande isolatiemaatregelen:

  • Spouwmuurisolatie: het isoleren van bestaande spouwmuren in de thermische schil
  • Gevelisolatie: het isoleren van de bestaande gevel als thermische schil, door middel van binnen- of buitengevelisolatie
  • Dakisolatie: het isoleren van het bestaande dak in de thermische schil, of van de bestaande zolder- of vlieringvloer (als de zolder onverwarmd is)
  • Vloerisolatie en/of bodemisolatie: het isoleren van de bestaande vloer of de bestaande bodem in de thermische schil
  • Hoogrendementsglas: het vervangen van glas in de thermische schil door HR++-glas of door triple-glas

Let op: als u triple-glas neemt, dan moet dit altijd in combinatie met het vervangen van het kozijn door een isolerend kozijn.
Hoogrendementsglas mag in het kozijn gecombineerd worden met panelen met dezelfde U-waarde.

Heeft de vereniging meerdere gebouwen? Dan kunt u per gebouw subsidie aanvragen.

Isolatiewaarden en oppervlakte-eisen
Om in aanmerking te komen voor de subsidie moeten de isolatiemaatregelen aan verschillende eisen voldoen. Hieronder ziet u per maatregel wat de eisen zijn en hoeveel subsidie u kunt krijgen.

\"\"

* Bij de bepaling van de isolatiewaarde kijken wij uitsluitend naar het nieuw toegevoegde isolatiemateriaal. Reeds aanwezige (oude) isolatie laten wij buiten beschouwing.

** Vermenigvuldigd met het aantal etagewoningen (appartementen) in het gebouw.

*** Bij de berekening van het oppervlakte moet worden gerekend met de netto glasmaten. Alleen het daadwerkelijk te vervangen oppervlakte glas komt namelijk voor subsidie in aanmerking. De buitenmaten, dus inclusief kozijn, zijn hierbij niet van toepassing.

Voorwaarden
Benieuwd of u in aanmerking komt voor deze subsidie? Lees dan de voorwaarden voor energiebesparende isolatiemaatregelen.

U vraagt de subsidie aan voordat u met de werkzaamheden begint. Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan ontvangt u het subsidiebedrag voorafgaand aan de uitvoering of 50% bij een subsidiebedrag vanaf € 25.000. Nadat de beschikking is verstuurd, heeft u één jaar de tijd om de maatregelen uit te voeren. Na de vaststelling van de uitvoering ontvangt u de overige 50%.

Naast deze isolatiemaatregelen komt u mogelijk ook in aanmerking voor de subsidie:

Aanvragen
Lees, voordat u uw aanvraag indient, het aanvraagproces goed door. U vindt er alle informatie over hoe het proces verloopt. Van voorbereiden en aanvragen tot wat er na uw aanvraag gebeurt.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven