Gerelateerd nieuws

Ook in Brabant vraagt de energietransitie om grote systeem- en gedragsveranderingen

De energietransitie vraagt om grote systeem- en gedragsveranderingen. Ook in Brabant.

In een goedgevuld programma gaat de provincie concreet in op deze uitdagingen én zoeken we samen naar kansen. Met minister Rob Jetten van Klimaat & Energie, neurowetenschapper Victor Lamme en ondernemers Herman Molenaar en Ruud Koornstra als plenaire sprekers zetten Provincie Noord-Brabant in op een inspirerende en leerzame dag. Staat u als Brabantse energieprofessional aan? Kom dan op donderdag 20 oktober naar het Energiefestival in ’s-Hertogenbosch. Georganiseerd door provincie Noord-Brabant.

Brabant staat aan! U ook?

Het Energiefestival brengt zoveel mogelijk kennis samen op één plek. Energieprofessionals uit de hele provincie zijn aanwezig om kennis en inspiratie uit te wisselen. Doe nieuwe contacten op, ga in gesprek en stel je vragen, leer van andere professionals in de break-out sessies en ga vol inspiratie weer naar huis.

Staat u aan en bent u initiatiefnemer, betrokken bij een RES, ambtenaar of bestuurder, werkzaam bij een woningcorporatie, een kennisinstelling, maatschappelijke organisatie of ben je op een andere manier betrokken bij de energietransitie?

  • Meld u dan direct gratis aan voor het Energiefestival 2022 via het e-formulier.
  • Dit kan tot en met 18 oktober 2022.

Programma

Wat is er concreet nodig om het energiesysteem te veranderen? Hoe gaan we om met transportschaarste en hoe kunnen we hierbij onze infrastructuur slimmer inzetten? Maar ook: hoe faciliteert u goede ideeën, verlaagt u barrières en beweegt mensen hun gedrag aan te passen? Het komt allemaal aan bod tijdens deze dag vol plenaire sessies, lezingen, workshops en rondetafelgesprekken.

Netwerkplein

Naast de break-out sessies kunt u op het Netwerkplein terecht voor korte pitches, nieuwe ideeën en inspirerende gesprekken. Onder andere Ecodorp Boekel, Integer Technologies, JongRES en Kunstloc Brabant zijn aanwezig. Ook verzorgen Bouwend Nederland en Enexis en het project Grote Oogst een parallel programma voor genodigden.

Waar en wanneer?

  • Datum: 20 oktober 2022
  • Tijd: 9.00 – 17.30 uur
  • Locatie: 1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch

Op de Energiewerkplaats Brabant ziet u het actuele programma en volgt u welke nieuwe onderdelen worden toegevoegd. Kijk dus voor meer informatie op energiewerkplaatsbrabant.nl/energiefestival.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven