Gerelateerd nieuws

Fluorvrij blusschuim is de nieuwe ontwikkeling in blusmiddelen

De huidige generatie handbrandblussers bevatten blusschuim dat een kleine hoeveelheid fluor-verbindingen bevat. Deze fluorverbindingen zorgen er onder andere voor dat de blusstof snel tot de kern van een brand doordringt en daarmee de effectiviteit van het blusmiddel aanzienlijk vergroot. Afhankelijk van het merk en type blusmiddel is de hoeveelheid en de exacte soorten fluorverbindingen verschillend. De betere blussers bevatten doorgaans zeer weinig van deze fluorverbindingen, maar toch wil de overheid het gebruik van deze verbindingen verder aan banden leggen en dat levert een uitdaging op voor de blusmiddelenfabrikanten.

Kiezen voor veiligheid of kiezen voor milieuvriendelijkheid?

Een blusstof met fluorverbindingen heeft dus doorgaans een hogere effectiviteit dan zonder. Dat zou betekenen dat de nieuwe generatie blusstoffen dus aanzienlijk minder effectief zal zijn en dat komt niet ten goede aan de brandveiligheid. Fabrikanten zitten echter niet stil en in de loop van 2021 kwamen de eerste fluor-vrije blusmiddelen al op de markt. Inderdaad met een lager blusvermogen dan de fluorhoudende blusmiddelen, maar wel een milieuvriendelijk alternatief.

Sinds dit jaar is er eindelijk een 100% fluorvrije blusser op de markt met een gedegen blusrating van 27A. Daarmee is een goede balans gevonden tussen brandveiligheid en milieuvriendelijkheid.

Kiezen voor zekerheid!

Wanneer de overheid het fabriceren en toepassen van fluorhoudende blusmiddelen zal verbieden is nog niet duidelijk, maar dat zal een kwestie zijn van enkele jaren. Wie nu al verstandig wil investeren bij aanschaf van blusmiddelen doet er goed aan om zich te verdiepen in de verkrijgbare fluorvrije blusmiddelen zodat men bij de verplichte 5 jaarlijkse hervulling niet voor verrassingen komt te staan.

Nu-Swift kiest voor kwaliteit, veiligheid èn milieu!

Nu-Swift Brandbeveiliging heeft kwaliteit, veiligheid en milieu hoog in het vaandel. Daarom heeft Nu-Swift geïnvesteerd in de doorontwikkeling van een fluor-vrij blusschuim met een hoge rating.  Sinds januari is de Nu-Swift Premier FV6-ECO verkrijgbaar.

Enkele kenmerken van deze blusser:

  • 6 liter 100% fluor vrij blusmiddel
  • Blusrating 27A, de hoogste rating in fluorvrije blusmiddelen
  • Patroonblusser met ergonomisch 123 bedieningssysteem
  • Jaarlijks inwendig te controleren
  • Hervulling en revisie op locatie
  • 10 jaar no-nonsens garantie

Meer informatie over de groenste blusser van Nederland vindt u op www.degroensteblusser.nl

Wilt u weten wat Nu-Swift nog meer voor u kan betekenen op het gebied van brandveiligheid en wat Nu-Swift doet op het gebied van sociaal ondernemen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij helpen u graag.

Nu-Swift Brandbeveiliging | www.nu-swift.nl | info@nu-swift.nl | 026-3630330

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven