Gerelateerd nieuws

Compas Agro groeit door op Brightlands Campus Greenport Venlo

Op dinsdag 11 juli hebben Compas Agro en Brightlands Campus Greenport Venlo een overeenkomst gesloten voor van één van de gebouwen op het campusterrein, ook wel bekend als de St. Jansboerderij. Compas Agro kan zich met deze nieuwe locatie, die vlak naast hun toekomstige nieuwe proefvelden ligt, verder door ontwikkelen.

De komende maanden staan voor het onderzoeks- en adviesbureau nog in het teken van het uitvoeren van het onderzoek en het teeltadvies. Vanaf 1 november 2023 verhuist het bedrijf van Villa Flora naar de nieuwe locatie op de campus, waar een uitbreiding is voorzien van de kantoorruimtes (de boerderij met vergaderruimtes) en een uitbreiding van de proefvelden.

Compas Agro is sinds 1 januari 2019 gevestigd op de Venlose campus. Het bedrijf heeft al verschillende eigen onderzoeks- en proefvelden op de campus waarmee ze onder andere de effecten van diverse teeltcondities, groene gewasbescherming en biodiversiteit onderzoeken van gewassen als aardbeien, asperges, blauwe bessen, boomkwekerij nieuwe teelten zoals eiwit- en vezelrijke gewassen.

Ecosysteem

Brightlands Campus Greenport Venlo juicht de uitbreiding van Compas Agro toe en ziet het als een mooie aanvulling van het ecosysteem op de campus. Door continu in te blijven spelen op de behoefte van de campusbewoners, met voldoende ruimte, een goedwerkend en uitgebreid ecosysteem en goede faciliteiten, kan de Venlose campus groeien als een hoogwaardig ecosysteem van bedrijven, onderwijsinstellingen en (R&D) voorzieningen op het gebied van gezonde voeding en hoogwaardige tuinbouw. 

 

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven