Gerelateerd nieuws

Groene gevel als bouwsteen voor gezonde en circulaire gebouwen

Anno 2022 is het nodig om gezonde gebouwen voor toekomstige generaties te bouwen. Hierbij is vergroening een belangrijke factor. Voornamelijk locaties met weinig ruimte voor groen, zoals stedelijke gebieden of (kantoor)gebouwen, profiteren van de toepassing van een SemperGreenwall. Beplanting neemt schadelijke stoffen zoals CO2 en fijnstof op, heeft een verkoelend effect en zorgt voor waardevermeerdering van het pand. Een groene gevel zal daarom snel een gangbaar bouwmateriaal zijn.

Hoe maken we gebouwen toekomstbestendig?
De SemperGreenwall is Cradle to Cradle gecertificeerd. Bij Cradle to Cradle wordt uitgegaan van het principe dat elk onderdeel een bron moet kunnen zijn voor een opvolgend product. Er wordt niet meer uitgegaan van een einddatum, maar dat waardevolle materialen later weer herbruikbaar zijn. Daarmee is dit systeem van toegevoegde waarde voor toekomstbestendige bouwprojecten.

Het groene gevel systeem van Sempergreen wordt opgebouwd uit Flexipanels waarin de planten groeien. Vorig jaar is een nieuw type Flexipanel ontwikkeld dat na uitvoerige testen brandveiligheidsklasse A2 heeft behaald. Daarmee is de SemperGreenwall het eerste groene gevelsysteem op de markt om in elke situatie veilig te kunnen vergroenen.

Meer weten over deze groene toepassing voor uw project? Neem contact op via 030 3078790 of neem een kijkje op onze website www.sempergreenwall.com.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven