Gerelateerd nieuws

Inspirerende middag voor #bouwvrouwen in Oost-Brabant

Van kopersbegeleider tot BIM-modeleur en van duurzaamheidsexpert tot uitvoerder, ruim 60 bouwvrouwen uit de regio Oost-Brabant werden vorstelijk ontvangen in kasteel Henkenshage in St. Oedenrode voor een #bouwvrouwen inspiratiemiddag. De middag werd georganiseerd door Bouwend Nederland (afdeling Oost-Brabant e.o.) in het kader van Internationale dag van de vrouw, sinds 2021 ook de dag van de #bouwvrouwen.

Voormalig topsporter Sanne van Paassen opende de middag. De aanwezige bouwvrouwen werden direct uit hun comfortzone gehaald met pittige vragen, onder andere over het bewaken van werk-privä balans en het werken in een mannenwereld. Alle vrouwen beaamden dat zij met plezier en bewust hun vrouwelijke competenties inzetten in het werk: “Ik ben een keiharde onderhandelaar, dat verwachten mannen niet, dus ik regel altijd de scherpste prijs‚. Sanne besloot haar presentatie met een gepassioneerde ode aan alle #bouwvrouwen. De kern van haar betoog: ‘Bouwvrouw, powervrouw, weet dat je tot meer in staat bent dan je denkt. Je kunt zakelijk winnen, zonder privä te verliezen, door jouw eigen spelregels te bepalen.’

De gasten volgden vervolgens twee van de vier inspirerende en diverse workshops. In de workshop met de VR Toolbox konden zij via virtual reality kennis opdoen over veilig werken op hoogte. De workshop fotograferen met je smartphone gaf tips om slim en snel goede foto’s te maken met een mobiele telefoon. In de workshops ‘Toekomst van werk’ en ‘Energietransitie en infrastructuur’ werd gekeken welke kansen en uitdagingen er op deze gebieden zijn voor de sector in de toekomst en wat die kunnen betekenen voor medewerkers.

Voor en na het programma was er uiteraard genoeg ruimte om te netwerken. De bevestiging van een geslaagde middag kwam met het antwoord op de vraag of een middag als deze volgend jaar weer zou moeten worden georganiseerd, deze werd door alle vrouwen enthousiast met ja beantwoord.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven