Gerelateerd nieuws

ISSO-rapport biedt kennis voor circulair onderhoud gebouw-installaties

Het circulair maken van de gebouwde omgeving is een enorme uitdaging. Omdat de totale gebouwenvoorraad grotendeels bestaat uit bestaande bouw, speelt circulair onderhoud van gebouwen hierin een belangrijke rol. Het rapport Circulair onderhoud gebouwinstallaties helpt om hierbij de juiste aanbieders en aanbiedingen te selecteren.

ISSO-rapport Circulair onderhoud gebouwinstallaties biedt professionals alle kennis om circulaire aanbieders te selecteren voor onderhoud en beheer van assets, en om hun aanbiedingen te kunnen beoordelen op mate van circulariteit. Het onderzoek is uitgevoerd aan de hand van twee onderzoeksvragen:

  1. Op basis van welke inkoopstrategie en parameters bepaal je of een aanbieder zich kwalificeert om een circulaire aanbieding te mogen doen?
  2. Op basis van welke strategie en parameters kun je de aanbiedingen vergelijken en beoordelen?

Objectieve en subjectieve criteria

In het beantwoorden van de onderzoeksvragen is een onderscheid gemaakt tussen objectieve en subjectieve criteria voor het selecteren van de aanbieders en aanbiedingen. Tot de subjectieve criteria behoren de visie, roadmap naar circulariteit en de waardering van referenties en afspraken met Ketenpartners. De genoemde objectieve criteria zijn de CO2-prestatieladder en een gewogen waardering van het plan van aanpak op basis van de R-ladder. 

Het rapport 110930 is nu beschikbaar op ISSO Open. Het rapport is gratis te raadplegen met een ISSO-profiel.  

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven