Gerelateerd nieuws

IWG opent Signature-locatie in Holbeinhuis Rotterdam

IWG en Athora Netherlands hebben een langjarige huurovereenkomst gesloten voor de huur van 1.880 m2 kantoorruimte en 12 parkeerplaatsen in het volledig gerenoveerde multi-tenant kantoorgebouw Holbeinhuis aan de Coolsingel in Rotterdam. ‘s Werelds grootste aanbieder van hybride werkoplossingen met merken als Spaces en Regus gaat in het Holbeinhuis een nieuwe Signature locatie openen om invulling te geven aan de stijgende vraag naar hybride werken.  

Het Holbeinhuis is gesitueerd op een prominente locatie in het dynamisch hart van Rotterdam en het heeft een totaal verhuurbaar kantooroppervlak van 5.000 m2, verdeeld over acht verdiepingen. Het gebouw is onlangs door CBRE Development Services getransformeerd naar een hoogwaardig, duurzaam kantoorpand en beschikt over energielabel A++ en BREAAM Very Good certificaat. Het gebouw biedt gebruikers hoogwaardige kantoorruimtes, een gemeenschappelijk dakterras en een ruim aanbod aan eigentijdse faciliteiten zoals flexibele ontmoetingsplekken en een binnentuin. 

De vraag naar flexibele kantoorruimtes in Rotterdam groeit fors, wat ook zorgt voor meer vraag naar flexibele werkplekken in IWG-kantoren. De strategische ligging van het Holbeinhuis in het centrum van Rotterdam speelt in op die stijgende vraag.

Nieuw Signature kantoor

Bij Signature vind je kantoren met een feilloze aandacht voor detail en een service vergelijkbaar met die van de beste vijfsterrenhotels. Signature-kantoren zijn iconische gebouwen te vinden in wereldsteden, zoals The Gherkin in Londen, Place Vendôme in Parijs en Park Avenue in New York. Met deze nieuwe Signature-vestiging in het Holbeinhuis, waarvan de opening gepland staat in het eerste kwartaal van 2024, voegt IWG opnieuw een mooie hybride kantoorlocatie toe aan haar portfolio in Nederland.

IWG opende vorig jaar honderden nieuwe locaties en ligt op koers om dit jaar wereldwijd duizend nieuwe locaties toe te voegen. Het totale netwerk van IWG bestaat momenteel uit 3.500 locaties verspreid over 120 landen.

Michiel Biermans, Real Estate Director van IWG in Nederland: ‘Met deze nieuwe locatie versterken we onze positie in de regio. Rotterdam is een aantrekkelijke stad voor bedrijven en ondernemers, wat het een interessante plek maakt om ons netwerk verder uit te breiden. De vraag naar professionele flexibele werkplekken blijft stijgen nu hybride werken de nieuwe norm wordt. We kijken dan ook uit om samen met Athora deze nieuwe Signature te ontwikkelen.”

Viktor Dobrikov, Investment Manager bij Athora Netherlands: “IWG is een welkome aanvulling als een van de nieuwe huurders van het Holbeinhuis. Hiermee geven we succesvol invulling aan de verhuurstrategie voor dit object. De realisatie van deze nieuwe Signature-vestiging past naadloos in onze ambitie om te investeren in hoogwaardige objecten, die op een duurzame manier inspelen op marktontwikkelingen. Hybride werken is bovendien iets waar Athora Netherlands heel erg in gelooft.”   

CBRE Advisory & Transaction Services Office Rotterdam is door verhuurder Athora Netherlands aangesteld voor de volledige verhuur van het Holbeinhuis en begeleidde deze transactie.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven