Gerelateerd nieuws

Locatie belangrijkste factor in bepaling huurprijs van kantoorruimte

Uit onderzoek van Dynamis Research & Consultancy blijkt dat nog steeds de locatie van een kantoorpand een sterkere invloed heeft op de huurprijs dan het energielabel van een kantoorpand.

De laatste jaren wordt het energielabel alsmaar belangrijker binnen de vastgoedsector. Zo publiceerde het Financieel Dagblad (2022, 24 oktober) dat een slecht energielabel de prijs van je huis duizenden euro’s omlaag brengt. Het belang van verduurzaming dringt door in alle sectoren van de Nederlandse vastgoedmarkt.
Op de kantorenmarkt moeten kantoren groter dan 100 m² voor 2023 minstens energielabel C hebben. Ondanks het belang van verduurzaming blijkt de invloed van het energielabel toch minder aanwezig te zijn wanneer huurprijzen van kantoorruimte in 2022 met elkaar worden vergeleken.
Er is een positieve correlatie tussen een beter energielabel en een hogere huurprijs in de grote steden. Deze correlatie is nog sterker in de G5. Echter, wanneer deze relatie wordt gemeten buiten de grote steden valt de hele correlatie van een hogere huurprijs bij een beter energielabel weg. Hiermee kan worden geconcludeerd dat locatiefactoren anno 2022 nog steeds doorslaggevend zijn voor de hoogte van gerealiseerde huurprijzen.

Blijf op de hoogte
Scroll naar boven